Hvad var inspirationen bag Danmarks Euro 2024 fodboldkit?

Fodbold EM 2024
Hvad var inspirationen bag Danmarks Euro 2024 fodboldkit?
Henrik Andersen
-
19/06/2024
-

Selvom det til tider så en smule skidt ud, så formåede vores danske drenge heldigvis at kvalificere sig til EM-slutrunden i 2024. Som ved enhver anden slutrunde, så betyder det også et nyt fodboldkit og dette års slutrunde er ingen undtagelse.

Danmark har et rygte for at spille i trøjer, der hylder historien igennem et moderne design. Dette har vi også set med denne trøje til EM 2024, men hvad var egentlig inspirationen bag trøjen? Få svaret ved at læse med herunder.

En hyldest til det danske foreningsliv

Et unikt og markant træk ved Danmarks EM-trøje er det, at man har inkluderet navnene på alle 1535 fodboldklubber, der hører under DBU, indvendigt i selve trøjen.

Dette skal symbolisere det unikke fodboldfællesskab og anerkende det fundament for sporten, de mange klubber, vi har herhjemme, er. Ved at medtage klubbernes navne inde i landsholdstrøjen, signalerer man, at man er bevidst om den betydning, de forskellige foreninger har for fodbolden i Danmark.

Moderne design og gennemtænkt symbolik

Den danske landsholdstrøje har en lang historie for at kombinere danske symboler med moderne design. Det har vi blandt andet set på landsholdstrøjen fra 2016, hvor Holger Danske var afbildet på maven.

Euro 2024 trøjen har ikke viking symboler, men har i stedet inkorporeret elementer fra EM-triumfen i 1992. Dette er kombineret med et mønster af røde firkanter i forskellige nuancer, der skal symbolisere de mange forskellige danske klubber.

En trøje der skal samle nationen

Som enhver anden dansk landsholdstrøje, så er et af formålene med den nye trøje også at samle nationen bag landsholdet, når de skal i aktion under EM. Men det strækker sig også ud over det.

Følelsen af samhørighed og at være en del af noget større, er noget, som ikke blot påvirker nationen under slutrunden, men også efterfølgende. Den danske landsholdstrøje har en unik evne til at bringe danskerne sammen af kærlighed til fodbold, men også til deres land.

Hylder fortiden og byder fremtiden velkommen

Den danske EM 2024 trøje fungerer som en bro mellem fortidens bedrifter og fremtidens ambitioner. Med sit unikke design og den dybere mening er trøjen mere end blot en landsholdstrøje – den er et symbol på nationens stolthed, fællesskab og kærlighed til fodbold.

Dette gør den danske landsholdstrøje til en trøje, der skiller sig ud fra andre nationer, hvilket vi som nation bør være opmærksom på og stolte af, både under og efter EM-slutrunden.

Se Danmarks kampe sammen med andre

Når EM 2024 skydes i gang, så kan man let opleve alt det vi har beskrevet ovenfor. Det er blot at hoppe i trøjen, ud af døren og hen til et af de mange arrangementer, hvor de danske kampe vises på storskærm. Så vil du på egen hånd opleve, hvordan den danske landsholdstrøje er mere end bare en trøje.

Er du i tvivl om, hvornår Danmark spiller, kan du finde et program for gruppespillets kampe med en simpel googlesøgning, eller klikke på linket lige herover. Lad os stå sammen for Danmark og håbe på endnu en mindeværdig og fantastisk fodboldsommer!

Copyright 2024 - Pilanto Aps