Serbiens landsholdstrøjer

Fan af Serbiens fodboldlandsholdSerbien har jo en noget særlig historie, når det kommer til landsholdsfodbold, da de reelt set først spillede under helt eget navn og flag fra 2008 EM-kvalifikationen og frem. Før det har landet bl.a. været en del af Jugoslavien samt Serbien og Montenegro, som landet bl.a. spillede VM i 2006 under.

Siden skiftet til selvstændige Serbien, har holdet spillet tre VM slutrunder, men har endnu ikke formået at kvalificere sig til EM. Det er jo et land med en noget speciel historie, men vi skal nok behandle den så gelinde som muligt.

Se udvalget af Serbien landsholdstrøjer her.

Store spillere på Serbiens landshold

Selvom Serbien ikke har verdens længste historik inden for landsholdsfodbold, betyder det ikke, at der ikke har været en række store navne forbi det serbiske landshold gennem tiden. Vi kan jo blandt andre nævne spillere som Branislav Ivanovic, Dejan Stojkovic, Savo Milosevic, Nemanja Vidic, Aleksandar Kolarov, Zoran Tosic, Dusan Tadic og mange flere.

Kigger vi på rekorderne for holdet, er det førnævnte Ivanovic, der har rekorden for flest kampe på holdet med 105 af slagsen. Er det i stedet flest mål for holdet, er det Aleksandar Mitrovic der kan glæde sig over at have den rekord – og ganske sikkert endda, da resten af spillerne i top 10 har stoppet deres aktive karriere.

Serbiens landsholdstrøje gennem tiden

Når Serbien ikke har mange årtier på bagen med masser af slutrunder under eget flag og navn, er der heller ikke så mange forskellige trøjer at kigge på, da den første under navnet Serbien så dagens lys i 2007.

Trøjen er som udgangspunkt rød med få detaljer på, men deres trøje i 2012 og 2014 i næsten lilla nuancer skilte sig lidt ud fra resten af trøjerne.

Det var første Nike, der havde æren af at lave trøjen. Siden har Umbro stået for det, og pt. er det Puma, der har fornøjelsen af at være trøjesponsor for Serbien.

Viser alle 3 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps