Marokkos landsholdstrøjer

Fan af Marokkos fodboldlandsholdDet var først d. 19. oktober 1957, at Marokko kunne glæde sig over sin første fodboldlandskamp nogensinde – en kamp hvor man i øvrigt spillede 3-3 mod Irak – da man indtil da hørte under Frankrig.

Siden landet fik sit eget selvstændige landshold, er det blevet til hele seks VM-slutrunder, og her var ⅛ finalerne i 1986 det hidtil bedste resultat. I Africa Cup of Nations har man formået at hive guldet hjem en enkelt gang, hvilket skete i 1976, mens man også har fået en sølv- og bronzemedalje.

Se udvalget af Marokkos landsholdstrøjer her.

Store spillere på Marokkos landshold

I dag har Marokko en række forskellige store spillere, der har hjemme i nogle af verdens bedste fodboldklubber. Vi kan bl.a. nævne spillere som Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui og Hakim Ziyech. Kigger vi lidt længere tilbage i historiebøgerne for Marokkos landshold, er det dog nogle andre navne, der sidder på rekorderne på holdet.

For flest spillede kampe finder vi fx Noureddine Naybet, der i sine 16 år på landsholdet nåede at spille 115 kampe. Med 36 mål topper Ahmed Faras topscorerlisten på Marokkos landshold – en rekord som Ziyech eller måske Youssef En-Nesyri kan nå at indhente, inden de stopper på landsholdet.

Af andre ikoniske navne kan vi nævne spillere som Youssef Safri, Houssine Kharja, Salaheddine Bassir, Abdeljalil Hadda og Marouane Chamakh.

Marokkos landsholdstrøje gennem tiden

Marokko flaget er jo det røde flag med den grønne stjerne på, og det er også disse to farver, der altid har været grundlaget for farvevalget på landsholdstrøjen for Marokkos landshold.

Derfor kan trøjen også ofte minde om fx Portugals trøje, der også tit bruge rød og grøn på spilletrøjen. Ofte er trøjen helt rød med enkelte grønne detaljer. Udebanetrøjen er som regel lige omvendt – helt grøn men med røde detaljer på.

I mange år har det været enten adidas eller Puma, der har stået for trøjen – pt. er det sidstnævnte, der er sponsor for Marokkos landsholdstrøje.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps