Italiens landsholdstrøjer

Fans af Italiens fodboldlandsholdGli Azzurri – de azurblå fra det sydlige Europa. Italien har altid været kendt for deres fantastisk flotte trøjer, der også har givet dem deres ikoniske kælenavn, der har hængt ved i de sidste mange årtier.

Det italienske landshold er et af de mest vindende nogensinde, hvilket blandt andet kan ses på perlerækken af resultater, de har præsteret gennem tiderne. Hele fire gange har de løftet VM pokalen i hhv. 1934, 1938, 1982 og 2006. Derudover har de naturligvis også gjort væsen af sig til EM, hvor det er blevet til to pokaler i 1968 og senest i 2020 (2021), hvor de slog værterne fra England i finalen på Wembley.

Se det store udvalg af Italiens flotte landsholdstrøjer her.

Store spillere for Italiens landshold

Der er en lang række spillere, der har nået mere end 100 kampe for det italienske landshold. Den klart førende af dem alle er Gianluigi Buffon, der med sine 176 optrædener også er en af de spillere i verden med flest landskampe bag sig. Den mest scorende italienske spiller er Gigi Riva med 35 mål for landsholdet.

Derudover kan vi heller ikke nævne Italiens landshold uden også at komme forbi navne som Fabio Cannavaro, Paolo Maldini, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Dino Zoff, Gianluca Zambrotta, Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi og Christian Vieri.

Italiens landsholdstrøje gennem tiden

Den blå farve på de italienske trøjer kan ses helt tilbage til 1911, hvor den blå dragt var krydret med et rødt og hvidt flag på brystet – nærmere betegnet flaget for Hertugdømmet Savoyen. Da man i 1946 fik det vi i dag kender som Italiens flag – det grønne, hvide og røde – har det naturligvis været at finde på de azurblå trøjer.

Italien har haft mange forskellige trøjesponsorer gennem årene – åde Diadora, Le Coq Sportif, Kappa og Nike. Men i dag er det Puma, der står bag udviklingen af trøjens design, og det har de gjort siden 2003.

Der er typisk også bred international anerkendelse af, at Italiens landsholdstrøje er en af de absolut pæneste og mest elegante trøjer, der findes.

Viser alle 15 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps