Frankrigs landsholdstrøje

Fan af Frankrigs fodboldlandsholdDet franske landshold har underholdt os fodboldfans i mange årtier. Hvem husker ikke Platini dagene, tiden med Zinedine Zidane, eller bare glæder sig til at se Mbappé og de andre franske stjerner, hver eneste gang Frankrig løber på banen i disse år?

Frankrigs landshold har i den grad også noget at have deres stjernestatus i. De har løftet VM trofæet to gange, både i 1998 på hjemmebane i Frankrig, samt i 2018, da de sejrede i Rusland. To gange er det også blevet til ved EM, hvor de første gang kunne lade sig hylde i 1984 og senest i år 2000 i Belgien og Holland.

Se udvalget af de franske landsholdstrøjer her.

Store spillere på det franske landshold

Nu har vi allerede været inde på et par af de mange gode spillere, der er eller har været inde omkring det franske landshold. Men foruden Platini, Zidane og Mbappé, er der også en lang række andre stjerner, der fortjener at blive nævnt. Vi kan fx starte med Lillian Thuram og Thierry Henry, der har rekorderne for flest antal kampe og flest mål i den franske nationaldragt. Thuram med 142 kampe og Henry med 51 mål. Begge er dog skarpt forfulgt af hhv. Hugo Lloris og Olivier Giroud.

Derudover kan vi nævne spillere som Marcel Desailly, Antoine Griezmann, Patrick Viera, Didier Deschamps, Karim Benzema, Laurent Blanc, David Trezeguet, Youri Djorkaeff, Just Fontaine og Jean-Pierre Papin.

Frankrigs landsholdstrøje gennem tiden

Frankrig går også under kælenavnet Les Bleus – altså De Blå, hvilket jo er en fin hentydning til deres flotte, blå nationaldragt, der har set stort set ens ud lige siden starten af 1900-tallet, hvor Frankrig for første gang optrådte med et landshold i fodbold.

Løbende har den været lavet i både minimalistiske (helt blå) og mere udfordrende designs med mange forskellige detaljer på – gerne i hvid og rød fra det franske flag. Senest har den franske landsholdstrøje fået en mørkere blå nuance, end vi har været vant til at se, men det er kun med til at give den lidt mere kant og tage den med ind i en ny æra, der måske er på vej for det franske landshold.

Sponsoren for trøjen var i næsten 40 år adidas, indtil Nike tog over i 2011.

Viser alle 24 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps