Frankrigs landsholdstrøje

Fan af Frankrigs fodboldlandsholdDet franske landshold har underholdt os fodboldfans i mange årtier. Hvem husker ikke Platini dagene, tiden med Zinedine Zidane, eller bare glæder sig til at se Mbappé og de andre franske stjerner, hver eneste gang Frankrig løber på banen i disse år?

Frankrigs landshold har i den grad også noget at have deres stjernestatus i. De har løftet VM trofæet to gange, både i 1998 på hjemmebane i Frankrig, samt i 2018, da de sejrede i Rusland. To gange er det også blevet til ved EM, hvor de første gang kunne lade sig hylde i 1984 og senest i år 2000 i Belgien og Holland.

Se udvalget af de franske landsholdstrøjer her.

Holdinfo

France
Klubnavn:
Frankrig
Etableret:
1919
Stadion
Navn:
Stade de Frankrig
Adresse:
Rue Jules Rimet, Saint-Denis
Kapacitet:
81.338
Underlag:
Græs
Stade de France

Vil du gerne have en ny Frankrig trøje til samlingen, så tjek udvalget her.

FAQ om Frankrig

Hvornår spiller Frankrig?
Frankrig har i øjeblikket ingen kommende kampe.
Hvem er træner for Frankrig?
Didier Deschamps er nuværende træner for Frankrig.
Hvornår blev Frankrig grundlagt?
Frankrig blev grundlagt i 1919.
Hvor mange er der plads til på France's stadion?
France's stadion hedder Stade de Frankrig og har en stadionkapacitet på 81.338 tilskuere.
Hvor kan man købe en Frankrig trøje?
Du kan købe en officiel Frankrig trøje i flere forskellige webshops. De fleste steder kan du både få officielle spillernavne, eller dit eget navn, på trøjen. Køb en Frankrig trøje med tryk i udvalget her.

Store spillere på det franske landshold

Nu har vi allerede været inde på et par af de mange gode spillere, der er eller har været inde omkring det franske landshold. Men foruden Platini, Zidane og Mbappé, er der også en lang række andre stjerner, der fortjener at blive nævnt. Vi kan fx starte med Lillian Thuram og Thierry Henry, der har rekorderne for flest antal kampe og flest mål i den franske nationaldragt. Thuram med 142 kampe og Henry med 51 mål. Begge er dog skarpt forfulgt af hhv. Hugo Lloris og Olivier Giroud.

Derudover kan vi nævne spillere som Marcel Desailly, Antoine Griezmann, Patrick Viera, Didier Deschamps, Karim Benzema, Laurent Blanc, David Trezeguet, Youri Djorkaeff, Just Fontaine og Jean-Pierre Papin.

Frankrigs landsholdstrøje gennem tiden

Frankrig går også under kælenavnet Les Bleus – altså De Blå, hvilket jo er en fin hentydning til deres flotte, blå nationaldragt, der har set stort set ens ud lige siden starten af 1900-tallet, hvor Frankrig for første gang optrådte med et landshold i fodbold.

Løbende har den været lavet i både minimalistiske (helt blå) og mere udfordrende designs med mange forskellige detaljer på – gerne i hvid og rød fra det franske flag. Senest har den franske landsholdstrøje fået en mørkere blå nuance, end vi har været vant til at se, men det er kun med til at give den lidt mere kant og tage den med ind i en ny æra, der måske er på vej for det franske landshold.

Sponsoren for trøjen var i næsten 40 år adidas, indtil Nike tog over i 2011.

Viser alle 23 resultater

Spillertruppen

Frankrig trænere gennem tiden

TrænernavnStartSlutPeriode
Didier Deschamps2012-07-0111 år, 10 måneder, 29 dage
Laurent Blanc2010-07-012012-06-011 år, 11 måneder
Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!