Kroatiens landsholdstrøjer

Fan af Kroatiens fodboldlandsholdMålt på antallet af indbyggere er Kroatien et meget mindre land end eksempelvis Danmark. Men det har ikke holdt dem tilbage, når det kommer til mesterlige sportspræstationer og et meget solidt landshold. Selvom holdet er noteret for sin første landskamp i 1940, var det dog først som et selvstændigt Kroatien i 1990, og som en del af FIFA i 1992.

Så med en, til sammenligning med andre lande i Europa, meget kort fodboldhistorie for det kroatiske landshold, samt den begrænsede demografi, har de om nogen gjort det godt stykke arbejde. Den nok største præstation finder vi til VM i Rusland i 2018, hvor Kroatien kom hele vejen til finalen og tog derfra med en flot sølvmedalje.

Se udvalget af Kroatiens landsholdstrøjer her.

Store spillere for Kroatien

Selvom Kroatien har haft begrænset med tid til at opdyrke de helt store stjerner, har de stadig skabt mange ikoner, som alle fodboldelskere kender. Stjerner som Luka Modríc, Darijo Srna, Ivan Perisic, Stipe Pletikosa, Ivan Rakitic, Josip Simunic, Ivica Olic, Vedran Corluka, Domagoj Vida, Davor Suker, Niko Kranjcar og Mario Mandzukic har alle trukket den rød- og hvidternede spilletrøje over hovedet.

Som ingen overraskelse er det naturligvis Luka Modríc, der har rekorden for flest kampe på Kroatiens landshold med over 150 af slagsen. Den store 90’er stjerne Davor Suker ejer stadig målrekorden med 45 kasser.

Kroatiens landsholdstrøje gennem tiden

Da man i 1991 fik sin selvstændighed, var det også slut med at bruge det kroatiske flag med en kommunistisk stjerne på sig. Stjernen blev erstattet med det historiske røde og hvidternede våbenskjold, der stammer helt tilbage fra 1500-tallet.

Disse tern har om noget været brugt i Kroatiens landsholdstrøje, og holdet har til alle slutrunder siden opstarten stillet op i denne trøje med de røde og hvide firkanter. Trøjen har også til tider haft blå detaljer, som jo er den tredje farve på det kroatiske flag.

Kroatien har i de sidste mere end 20 år haft Nike som sponsor på trøjen.

Viser alle 21 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps