Ghanas landsholdstrøjer

Fan af Ghana fodboldlandsholdUnder britisk flag og navnet Gold Coast & British Togoland spillede Ghana sin første landskamp i 1950. Det var først i 1962, at Ghana stillede op under eget navn og flag, og først i 2006 kom Ghana med til en VM-slutrunde, da de kvalificerede sig til VM i Tyskland. Siden da har de spillet sig med i yderligere tre VM-slutrunder. Deres bedste VM resultat kom under 2010 i Sydafrika, da man nåede kvartfinalerne.

Mere succesfulde har de været ved Africa Cup of Nations, hvor man i mange år har været med helt fremme, hvor det er sjovt. Det har kastet fire guldmedaljer af sig, samt en lang række af både 2., 3. og 4. pladser af sig.

Se udvalget af Ghanas landsholdstrøjer her.

Store spillere for Ghana

Der har været mange forskellige store spillere for Ghana gennem tiden. André Ayew er stadig aktiv for holdet, og han har rekorden med flest kampe for landsholdet. Den fik han, da han for nyligt smuttede forbi Asamoah Gyan, der ellers har siddet på tronen. Selvsamme Gyan har dog stadig rekorden for flest mål på landsholdet med 51 af slagsen.

Af andre, og heriblandt tidligere, profiler på det ghanesiske landshold kender du måske Jordan Ayew, Sulley Muntari, Abedi Pele, Tony Yeboah, John Paintsil, John Mensah, Harrison Afful, Mohammed Salisu, Daniel Amartey, Thomas Partey, Mohammed Kudus, Inaki Williams og Denis Odoi.

Ghanas landsholdstrøje gennem tiden

Ghanas flag er i gule, grønne og røde farver. Og i mange år stillede Ghanas landshold også op i en spilletrøje, der bedst muligt fremviste disse flotte farver. Til VM i 2006 skete der så et skifte i landsholdstrøjen, der nu blev hvid, og som har været det lige siden.

Den hvide trøje har fra tid til anden haft flotte detaljer, blandt andet med hilsner til det ghanesiske flag, men ellers er den ofte meget stilren og enkelt, sammenlignet med den tidligere landsholdsdragt.

Skiftet kom med valget af Puma som trøjesponsor i 2006, der siden da også har været fast sponsor af trøjen.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps