Tysklands landsholdstrøjer

Fans af Tysklands fodboldlandsholdDie Mannschaft har i mange årtier været en magtfaktor i både europæisk og international fodbold. Derfor er det da også oplagt at finde en tysk landsholdstrøje til dig selv, hvis du gerne vil gå i den samme trøje som de bedste tyske spillere har iklædt sig gennem tiden. Her giver vi dig et overblik over udvalget af tyske landsholdstrøjer, hvor du både kan finde modeller til herrer og damer.

Se udvalget af Tysklands landsholdstrøjer her.

Fra Lothar Matthäus til Thomas Müller

Siden 1908 har det tyske landshold haft en nationaldragt, og gennem tiden er der utroligt mange store fodboldspillere, der har optrådt i den. Lothar Matthäus er den spiller, der med sine 150 optrædener for holdet, har spillet flest gange i den hvide landsholdstrøje, men andre store profiler som bl.a. Miroslav Klose, Thomas Müller, Manuel Neuer, Karl-Heinz Rummenigge, Rudi Völler, Oliver Kahn, Toni Kroos og Bastian Schweinsteiger har i den grad også været med til at sætte det tyske landshold på verdenskortet med deres mange store triumfer.

I et land med over to millioner aktive fodboldspillere, er der ingen tvivl om, at det må være en ære at blive en af de 11 udvalgte, der får lov til at spille i den tyske landsholdstrøje.

Den hvide nationaldragt

Hos mange andre landshold ser vi typisk, at landsholdstrøjen afspejler farverne i landets flag. I Danmark har vi fx så godt som altid spillet i rødt og hvidt med udgangspunkt i Dannebrog, og den brasilianske nationaldragt har som bekendt udgangspunkt i det brasilianske flag med både gul, grøn og blå farver.

Den tyske landsholdstrøje har altid været hvid, mens det tyske flag bestå af farverne sort, rød og gul. Hvordan kan det så være?

Det skyldes efter sigende, at den tyske landsholdstrøje er designet med udgangspunkt i det preussiske kongerige, hvor flaget var hvidt. Det har man valgt at holde fast i fra den første landskamp til i dag.

Det betyder dog ikke, at der ikke har været plads til en markering af de gule, sorte og røde farver på trøjen. I flere omgange har disse farver optrådt som en elegant detalje på trøjen – fx på ærmerne eller kraven.

Viser alle 28 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps