Australiens landsholdstrøjer

Fan af Australiens fodboldlandsholdSelvom Australien i en hård periode i 1990’erne havde svært ved at komme til en VM slutrunde, har de siden 2006 kvalificeret sig til fem VM slutrunder i streg, og det er altid spændende at se, hvad det grønne og gule mandskab fra down under kan drive det til under sådan en slutrunde. Holdet er altid en dark horse, som man ikke skal undervurdere.

Landets bedste resultat til et VM var under 2006 slutrunden, hvor de kom til ⅛ finalerne. De har kun vundet to kampe til VM gennem tiden – 3-1 mod Japan i 2006, og 2-1 mod Serbien i 2010. Forhåbentlig byder fremtidige slutrunder på endnu bedre resultater for dem. Af yderligere resultater har den en guldmedalje fra AFC Asian Cup.

Se udvalget af Australien landsholdstrøjer her.

Store spillere for Australiens landshold

Når man kigger i historiebøgerne for Australiens landshold, er der en række genkendelige navne, da mange af landsholdsprofilerne gennem tiden fx har slået deres folder i det engelske ligasystem.

Det er Mark Schwarzer, der, med en kamp mere end Tim Cahill, har rekorden for flest kampe (109). Dog er det omvendt Tim Cahill, der fører topscorerlisten med 50 mål i sin tid på landsholdet. Af andre profiler kender du måske navne som Lucas Neill, Brett Emerton, Damian Mori, Mark Milligan, Mile Jedinak, Matthew Ryan, Tom Rogic og Awer Mabil.

Australiens landsholdstrøje gennem tiden

Når man kigger på Australiens trøjer og sammenligner dem med landets flag, finder du ikke mange sammenhænge mellem de grønne og gule farver, og de blå, røde og hvide farver fra flaget. Inden landet blev samlet under et flag, optrådte de forskellige kolonier under forskellige farver. Den grønne og gule farve blev bl.a. brugt af Cricket landsholdet i 1899. Det var også de farver, der endte med at blive de officielle farver ved sportsbegivenheder i 1984, og derfor kender man altså Australien på andre farver end farverne i landets flag.

Til sammenligning kan trøjen godt ligne Brasiliens landsholdstrøje med de grønne og gule farver. Australien har siden 2004 haft Nike som sponsor af trøjen.

Viser alle 8 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps