Schweiz landsholdstrøjer

Fan af det schweiziske fodboldlandsholdHvis der er et landshold, der om nogen er gode til at kvalificere sig til både EM og VM, må det siges at være Schweiz. Schweiz har aldrig været kendte for at have de største profiler i verden eller at hive store trofæer hjem, men de er stabile, når det kommer til at møde op til de store slutrunder. De er at finde i gruppespillet næsten hver eneste gang, og det er jo i den grad også en præstation i sig selv.

Det bedste resultat for Schweiz til et EM var kvartfinalerne i 2020 (2021), og det samme gør sig gældende for VM, hvor de nåede kvartfinalerne i både 1934, 1938 og på hjemmebane i 1954.

Se udvalget af Schweiz landsholdstrøjer her.

Store spillere for Schweiz

Det er i skrivende stund Heinz Hermann, der med sine 118 kampe har rekorden for flest kampe på landsholdet. Denne kan dog stadig indhentes af både Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka, der begge stadig er aktive og har over 100 landskampe noteret. Topscoreren er Alexander Frei med 42 mål i sine 10 år på holdet.

Af andre store navne på landsholdet gennem tiden kan vi bl.a. nævne Alain Geiger, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Stéphane Chapuisat, Haris Seferovic, Yann Sommer, Kevin Mbabu, Manuel Akanji, Fabian Schär, Denis Zakaria og Breel Embolo.

Schweiz landsholdstrøjen gennem tiden

Schweiz har jo både et flag og en landsholdstrøje, der minder meget om den danske. De røde og hvide farver går igen begge steder, så med danske øjne kan vi jo ikke andet end at rose Schweiz-trøjen.

Den primære trøje har altid været rød med hvide detaljer på. Fra tid til anden kan der være lavet finurlige detaljer i designet, som vi ofte ser på moderne fodboldtrøjer.

Det har siden 1998 været Puma, der har stået for at designe trøjen for Schweiz.

Viser alle 3 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps