Hollands landsholdstrøjer

Fans af Hollands fodboldlandsholdHolland har stort set altid haft et utroligt vellidt og formidabelt landshold, der har været med helt fremme i det fine selskab til både VM og EM slutrunder. Mange store spillere har tørnet ud for de orange gennem tiden, og her kommer vi til at kigge lidt nærmere nogle af de ikoner, samt den klassiske orange spillertrøje, som Holland er kendt for at gå på banen i.

Selvom Holland ofte har stået i både semifinaler og finaler ved både EM og VM, er det kun blevet til en enkelt guldmedalje gennem årene, og den fik de til EM i Vesttyskland 1988. Ved VM slutrunder kan de bryste sig af tre sølvmedaljer fra 1974, 1978 og 2010.

Se udvalget af Hollands landsholdstrøjer her.

Store spillere for Holland

Har du fulgt bare nogenlunde med i fodbold gennem dit liv, er der nok ikke en eneste af de hollandske ikoner, du ikke kan nikke genkendende til, når du først hører navnet.

For Holland har haft mange stjerner i truppen i de sidste 50 år. Vi kan i flæng blandt andre nævne Wesley Sneijder, Edwin van der Sar, Frank de Boer, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Robin van Persie, Phillip Cocu, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Memphis Depay, Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy og ikke mindst Johan Cruyff. Det er Wesley Sneijder, der har rekorden for flest kampe med 134, og Robin van Persie har med 50 mål scoret flest gange i den orange dragt.

Hollands landsholdstrøje gennem tiden

I 1930’erne optrådte Holland endnu ikke i den orange dragt men derimod i en blå trøje. Det blev dog lavet om, og sidenhen har Holland altid optrådt i den orange nationaldragt, inspireret af Vilhelm den Tavse af Oranien og hans soldaters orange uniformer tilbage i 1500-tallet.

På nær et par år med Lotto som sponsor i 1990’erne, har det været adidas og Nike, der har stået bag Hollands landsholdstrøje.

Viser alle 37 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps