Skotske fodboldklubber og klubtrøjer

Skotlands flagSkotland byder i mange henseende på den form for fodbold, mange af os betegner som engelsk fodbold. Men hvor Premier League i dag sprudler af verdensstjerner og driblekonger, er skotsk fodbold langt hen af vejen blevet stedet for den hårde, og, i manges øjne, den rigtige fodbold.

Det er her, man tackler igennem, og hvor man rejser sig op og løber videre, selvom man er blevet klippet af en stor skotte med blod på trøjen. Det er beskidt og smukt på en gang, og det er den form for fodbold, mange af os fodboldfans stadig værdsætter utroligt højt, men som desværre ikke fylder meget i moderne fodbold.

Se det store udvalg af skotske fodboldtrøjer her.

I Skotland er der især to klubber, der skiller sig ud fra mængden. Begge klubber ligger i Glasgow, og den ene går under navnet Celtic Football Club, mens den anden hedder Rangers Football Club.

De to klubber repræsenterer også et af de måske mest kendte derbyer i fodboldens verden, nemlig The Old Firm. Og det er særligt på grund af de to klubber, at Scottish Premiership har klaret sig så godt, selvom mange af os ikke kan nævne mange andre spillere i ligaen, hvis ikke de spiller på disse to hold.

Men selvom The Old Firm fylder utroligt meget både i- og udenfor Skotland, må vi heller ikke glemme nogle af de andre klubber i ligaen. Aberdeen, Hibernian, Hearts, Motherwell, Ross County, Dundee United og mange flere, der hvert år prøver at gøre livet surt for de to topklubber i rækken.

Og så har den skotske liga budt mange stjerner velkommen gennem årene. Store navne som Henrik Larsson, Virgil van Dijk, Kenny Dalglish, Brian Laudrup, Artur Boruc, Shunsuke Nakamura, Giovanni Van Bronckhorst og mange, mange flere har på et eller andet tidspunkt i karrieren spillet for de helt store skotske klubber.

Viser alle 5 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps