Sydkoreas landsholdstrøjer

Fan af Sydkoreas fodboldlandsholdI 1948 kunne Sydkorea for første gang gå på banen i en officiel fodboldkamp som et selvstændigt landshold. Det skete mod Mexico i London d. 2. august, og Sydkorea trak sig sejrrigt ud af opgøret med 5-3.

Landet kom med til VM i 1958, men kunne først se sig selv deltage igen i 1986. I alt er det blevet til 10 kvalifikationer til verdens største fodboldturnering, og det bedste resultat kom i 2002 på hjemmebane, hvor man fik 4. plads.

Sydkorea har også spillet med i Asian Cup. Her har man i 14 forsøg vundet pokalen to gange, i hhv. 1956 og 1960.

Se udvalget af Sydkoreas landsholdstrøjer her.

Store spillere for Sydkorea

I disse år er Sydkoreas nok største profil Son Heung-min, der bl.a. har scoret masser af mål i Premier League for Tottenham. Han er dog ikke den mest scorende spiller i Sydkoreas historie, da den rekord ligger hos Cha Bum-kun med 58 mål. Cha Bum-kun har også en delt førsteplads i antallet af kampe for holdet, som han med 136 optrædener deler med Hong Myung-bo.

Af andre profiler både nu og førhen kan vi nævne Lee Woon-jae, Lee Young-pyo, Ki Sung-yueng, Park Ji-sung, Kim Min-jae, Hwang Hee-chan og Lee Jae-sung.

Sydkoreas landsholdstrøje gennem tiden

Siden deres første landskamp i 1948 har Sydkorea været kendt for at spille i røde trøjer. Selvom der gennem tiden har været mange forskellige designs af spilletrøjen, har den altid taget udgangspunkt i denne røde farve.

Trøjen er ofte meget simpel med enkelte blå eller hvide detaljer, som er de øvrige farver i forbundets logo. I 2022 har man valgt en lidt anden vej ved at lave sorte detaljer på den røde trøje uden andre farver.

Både Weekend og Rapido har været sponsor af trøjen førhen, men siden 1996 har det altså været Nike, der har stået i spidsen for at lave Sydkoreas landsholdstrøje.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps