Mathias Jensen

Mathias Jensen er en af de teknisk stærk midtbanespillere, vi skal være utroligt glade for at have i Danmark og som en del af det danske landshold. I sin, stadig relativt korte, karriere har Mathias Jensen bevæget sig fra toppen af dansk fodbold til toppen af både spansk og engelsk fodbold, og samtidig har han fået flere og flere kampe klædt i rødt og hvidt.

Her kommer vi til at gå helt tæt på den dygtige midtbanespiller, så du kan lære ham bedre at kende.

Opvækst og ungdomsfodbold i Kalundborg

Mathias Jensen er født d. 1. januar 1996 i Kalundborg, og her fik han smag for fodbolden i den lille lokale klub lidt uden for Kalundborg, nemlig Hvidebæk IF, hvor han startede i en alder af bare fem år. Fra han var 11 til 15 år, spillede han i Kalundborg GB, inden han i 2011 tog turen til FC Nordsjællands ungdomsafdeling.

Det var her, han for alvor begyndte at udvikle sig som fodboldspiller, og som 19-årig fik han sin debut i Superligaen på førsteholdet i klubben. Han nåede at være en del af førsteholdstruppen i tre år og spille 66 kampe for holdet, inden udlandet kaldte på den unge kreative midtbanespiller, der også nåede at blive anfører på FC Nordsjælland holdet.

Se udvalget af FC Nordsjælland trøjer her.

Fra Danmark til Spanien – og videre til England

I en tid hvor Celta Vigo investerede tungt i danske spillere, og blandt andet også havde Andrew Hjulsager og Pione Sisto i klubben, valgte den spanske klub også at satse på unge Mathias Jensen fra FC Nordsjælland. Den 8. august 2018 sendte den spanske klub op imod 50 mio. kroner til FC Nordsjælland, og udlandet lå nu for Jensens fødder.

Gennembruddet kom dog aldrig i La Liga, og efter bare en enkelt sæson og sølle seks optrædener for holdet, drog Mathias Jensen videre til engelske Brentford, der på daværende tidspunkt lå i den næstbedste engelske række.

Siden sommeren 2019 har Mathias Jensen tørnet ud for danskerklubben i det engelske, og han har blandt andet været med til at rykke holdet op i den bedste engelske række, hvor klubben har ligget siden. Det var den tidligere U-landsholdstræner Thomas Frank, der stod for at hente Mathias Jensen til klubben.

Se udvalget af engelske klubtrøjer lige her.

Mathias Jensen på det danske landshold

Mathias Jensen kunne for første gang klæde sig officielt i rødt og hvidt og træde på banen for et dansk landshold, da han fik debut for U18 landsholdet i 2014. Der skulle dog gå seks år fra denne debut, til at Jensen fik spilletid på A-landsholdet. Det var hans tidligere træner i FC Nordsjælland, Kasper Hjulmand, der gav Mathias debut på landsholdet d. 7. oktober 2020. Det skete i en venskabskamp mod Færøerne.

Siden da er det blevet til mere end 20 kampe for det danske landshold, og Mathias Jensen har allerede været med til at repræsentere de danske farver til både EM 2020 (2021) og VM i 2022.

Se udvalget af de danske landsholdstrøjer lige her og bliv klar til næste slutrunde.

5 hurtige facts om Mathias Jensen

  • Selvom Thomas Frank er tidligere træner for de danske ungdomslandshold, nåede Mathias Jensen aldrig at spille for Thomas Frank i den periode. Han kom første på U-landsholdet et år efter, at Frank var stoppet.
  • Mathias Jensen scorede sit første mål for landsholdet i en VM-kval kamp mod Moldova i marts 2021.
  • Mathias Jensen var en del af truppen, da Brentford rykkede op i Premier League.
  • Mathias Jensen har aldrig fået et rødt kort i sin karriere.
  • Privat danner Mathias Jensen par med Victoria Marie Strandstoft. Sammen har de to børn.
Copyright 2022 - Pilanto Aps