Mikkel Damsgaard

Mikkel Damsgaard slog om nogen sit navn fast på det danske landshold under EM slutrunden i 2021 (2020). På rekordtid tog han alle danske hjerter med storm, og hvem husker ikke det vanvittige frisparksmål mod et lamslået engelsk landshold i EM semifinalen på Wembley?

Også i sin klubkarriere har Damsgaard skridt og skridt taget turen hele vejen op til en plads i verdens bedste liga, nemlig Premier League. Her kigger vi nærmere på, hvordan Damsgaard er nået dertil, hvor han er i dag, så du kan lære ham lidt bedre at kende.

Opvækst og ungdomsfodbold i Jyllinge

Mikkel Krogh Damsgaard er født d. 3. juli 2000 i Jyllinge, og det var også her, han fik sine første kampe som fodboldspiller. Inden han var fyldt 13, var der dog langt i ovnen til en storslået karriere som fodboldspiller, da han blev opdaget af en talentspejder fra FC Nordsjælland. Oprindeligt var han på udkig efter en anden spiller i en Jyllinge FC kamp, men det var Damsgaard, han endte med at tage kontakt til, og på den måde blev Damsgaard en del af U12-holdet i FC Nordsjælland.

Se udvalget af FC Nordsjælland trøjer her.

Her blev han skolet og fik sin rigtige fodboldopdragelse, og den unge kantspiller fik sin debut i Superligaen d. 26. november 2017 i en 6-0 sejr mod AC Horsens. Debuten fik han under Kasper Hjulmand, og de to skulle senere møde hinanden igen i landsholdslejren.

Tre år og 93 kampe senere var Damsgaard gjort klar til at blive skudt afsted til udlandet. Og det var ikke en hvilken som helst liga, der ville have fat i Damsgaard.

Turen til Italien – og skiftet videre til England

Det var nemlig Sampdoria fra italienske Serie A, der havde bud efter Damsgaard. Hele 50 mio. kroner var efter sigende prisen, og Damsgaard var klar til at tørne ud i en af verdens fem bedste ligaer.

I sin tid i Sampdoria blev det til 49 kampe og to mål for den unge dansker, der dog kun fik fuld spilletid i seks af de 49 kampe. En skade på halvt år var også med til at gøre det sværere for ham at få fast spilletid i klubben, så kort tid efter, at han igen var klar til at spille, valgte Damsgaard at søge mod en ny klub i håbet om mere spilletid.

På trods af manglende spilletid i Sampdoria, var Damsgaard blevet et varmt navn, særligt på baggrund af sit flotte EM, og da danskerklubben Brentford valgte at smide 110 mio. kroner for at hive ham til Premier League i sommeren 2022, blev det hurtigt accepteret af Serie A klubben.

Se de engelske klubtrøjer her.

Mikkel Damsgaard på det danske landshold

Mikkel Damsgaard fik sin debut på det danske A-landshold d. 11. november 2020 i en venskabskamp mod Sverige. Et halvt år senere havde han spillet sig så varm, at han fik spilletid i fem ud af seks kampe under EM, hvor han bl.a. scorede to gange – det ene værende det føromtalte frisparksmål mod England i semifinalen.

Damsgaard havde haft enkelte optrædener for U18, U19 og U21 landsholdet inden debuten på A-landsholdet, men det var særligt under EM slutrunden, at han for alvor slog sit navn fast i startopstillingen for landsholdet.

Se det store udvalg af danske landsholdstrøjer her.

5 hurtige facts om Mikkel Damsgaard

  • Hypen var stor om Mikkel Damsgaard under EM slutrunden 2020 (2021), og her blev kælenavnet Damsinho bl.a. startet.
  • Den egentlig debut på landsholdet fik under vikaren Ebbe Sand, da Kasper Hjulmand var ude grundet corona isolation.
  • Mikkel Damsgaard har prøvet at få rødt kort en enkelt gang i sin karriere. Det skete i en kamp for FC Nordsjælland.
  • Mikkel Damsgaard har stadig til gode at vinde et trofæ i sin professionelle karriere.
  • Privat danner Mikkel Damsgaard par med Clara Benevenuta Zenia Dorge.
Copyright 2022 - Pilanto Aps