Jens Stryger Larsen

Jens Stryger Larsen er efterhånden en meget erfaren fodboldspiller, der har prøvet lidt af hvert i sin karriere. I sin klubkarriere har han optrådt i en håndfuld forskellige lande, mens han også har været med til at repræsentere det danske landshold ved flere slutrunder.

Her kommer vi helt tæt på den stærke og arbejdsomme højre back, der har taget turen fra Lolland til et liv som professionel fodboldspiller i nogle af Europas stærkeste ligaer.

Opvæksten i Sakskøbing

Jens Stryger Larsen er født d. 21. februar 1991 i Sakskøbing på Lolland. Her var det naturligt for ham at starte på det lokale hold i Boldklubben Frem Sakskøbing, hvor han spillede til 11-års alderen. Her valgte han at skifte til den lidt større B 1921 i Nykøbing. Her tog han sit løbehjul ned til toget Sakskøbing, og havde det med sig, så han kunne fortsætte på de to hjul frem til træningen i Nykøbing.

Som teenager skiftede han til Brøndby IF, hvor han som 18-årig fik sin debut i Superligaen i november 2009. Efter fire år og mere end 100 kampe for klubben, forlængede han ikke sin kontrakt med klubben på Vestegnen, og han kunne dermed skifte på en fri transfer til FC Nordsjælland. Her spillede han en enkelt sæson, inden der var interesse for ham i udlandet.

Du kan selv finde dine egne Brøndby trøjer eller måske FC Nordsjælland trøjer her.

Solgt til Østrig

I sommeren 2014 skiftede Jens Stryger Larsen til østrigske Austria Wien for små fem millioner kroner. Her kunne han glæde sig til masser af spilletid på et højt niveau, og han udviklede sig utroligt meget i de tre år, han spillede for klubben.

I 2017 skiftede han kaiserschmarrn og wienerschnitzel ud med italiensk pasta, da han tog turen endnu længere sydpå, nærmere bestemt til Udinese. Den italienske traditionsklub betalte knap fire millioner for danskeren, og fra 2017 til 2022 fik han små 150 kampe for klubben.

Tiden i Udinese sluttede dog på en dårlig note, da Jens Stryger blev frosset ude af kamptruppen. Derfor var han glad, da hans seneste skifte til tyrkiske Trabzonspor faldt på plads i 2022.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Se overblikket over Jens Stryger Larsens trofæer i klubkarrieren herunder.

Trabzonspor

  • Tyrkiske Super Cup – 2022/2023

Jens Stryger Larsen på landsholdet

Den 8. april 2007 kunne Jens Stryger i en alder af bare 16 år repræsentere det danske landshold for første gang. Der var her tale om U16 landsholdet, og i de følgende år nåede han at få kampe for både U16, U17, U18, U19 og U21 landsholdene. Der skulle dog gå seks år fra debuten på U21 landsholdet til debuten på A-landsholdet, men debut fik han.

Det var i tiden med Åge Hareide i spidsen for det danske landshold, at Jens Stryger d. 31. august 2016 fik sin drøm til at gå i opfyldelse. I en venskabskamp mod Liechtenstein fik han godt og vel en halv time på banen, og herefter fulgte en landsholdskarriere med mere end 50 kampe i de røde og hvide farver.

I sin landsholdskarriere har Jens Stryger Larsen blandt andet været med til VM 2018, EM 2020 (2021) og VM 2022.

Få din egen danske landsholdstrøje nu.

5 hurtige facts om Jens Stryger Larsen

  • Jens Stryger Larsen har scorede et par mål for det danske landshold – men han har endnu ikke nettet i en slutrunde.
  • Jens Stryger Larsen har fået et enkelt rødt kort i sin karriere – det fik han for Brøndby.
  • Jens Stryger Larsen har prøvet at spille Europa League for tre forskellige hold – FC Nordsjælland, Trabzonspor og Austria Wien.
  • Jens Stryger Larsen danner par med Emilie Sylvest, og har gjort det siden 2014. De blev gift i sommeren 2021. Parret fik deres første barn i 2022.
  • Jens Stryger Larsen scorede sit første professionelle mål i en 2-0 sejr mod AaB for Brøndby i 2010/2011 sæsonen.
Copyright 2022 - Pilanto Aps