Joachim Andersen

Hvis der er en fodboldspiller, der på rekordtid har taget Danmark med storm, må det siges at være Joachim Andersen. På få år har hans karriere taget et kvantespring til bl.a. en fast plads på det danske landshold samt værende et prominent navn i den engelske Premier League.

Her kommer vi helt tæt på den stærke centrale forsvarsspiller, der skulle af et par omveje for at komme til verdens bedste fodboldliga, som han tørner ud i idag. Men inden det kom så vidt, går vi lige et smut tilbage til 1990’erne på den københavnske vestegn.

Opvækst og ungdomsfodbold

For Joachim Andersen er nemlig født d. 31. maj 1996 i Solrød Strand. Her startede han med at spille fodbold allerede som 4-årig, og i de følgende ni år tørnede han ud for den lokale klub, Greve Fodbold, hvor han fik sin fodboldopvækst.

Talentet var ikke til at tage fejl af, og som 13-årig var det derfor oplagt, at Andersen blev en del af FCK’s School of Excellence. To år senere tog han skiftet over Storebæltsbroen og blev indlogeret på FC Midtjyllands akademi. Her udviklede han sig så meget, at talentspejdere fra udenlandske klubber blev mere og mere varme på den unge forsvarsspiller, og inden længe kunne Joachim Andersen for alvor tage hul på sin karriere som professionel fodboldspiller.

Se udvalget af danske fodboldtrøjer her.

Springet til Europa – scoutet af FC Twente

Inden Joachim Andersen nåede at få en eneste kamp for FC Midtjyllands førstehold, var der bud efter ham fra Holland, nærmere bestemt FC Twente, der meget gerne ville have Andersen til klubben. Twente sendte fem millioner kroner afsted til Ikast i 2013, og Joachim Andersen kunne nu gøre sig klar til sit første stop på sin kometkarriere i udlandet.

Den 6. marts 2015 fik Andersen sine første minutter på klubbens seniorhold som 18-årig, og knægten fra Solrød Strand nåede næsten 50 kampe i det hollandske, inden en ny mulighed bød sig på banen.

Næste stop viste sig at være Sampdoria i Italien. Her udviklede Joachim Andersen sig fra at være en spiller, der blev handlet for under to millioner euro, til i 2019 at blive solgt for 24 millioner euro, da skiftet fra Sampdoria til Lyon blev en realitet.

Joachim Andersen og Ligue 1 blev dog ikke de bedste venner, og året efter valgte man at udleje ham til engelske Fulham, der blev Joachim Andersens vej ind i toppen af engelsk fodbold. For efter et succesfuldt lejeophold i Fulham, stod man i Crystal Palace og manglede en ny, stærk forsvarsklippe, og valget faldt på den robuste dansker, der altså i sommeren 2021 officielt blev solgt fra Lyon til Palace.

Find din egen engelske fodboldtrøje lige her.

Joachim Andersen på det danske landshold

Som bare 15-årig fik Joachim Andersen sin debut i de røde og hvide landsholdsfarver. Det skete i en U16 landskamp d. 22. maj 2012, og inden for få år havde Andersen optrådt for både U17, U19, U20, U21 og U23 landsholdet. Dermed var han vældig godt kendt af DBU, og det var derfor oplagt af Åge Hareide at udtage Joachim Andersen og give ham sin debut på A-landsholdet d. 15. oktober 2019 i en 4-0 kamp mod Luxembourg.

Siden sin debut har Joachim Andersen kæmpet for at spille sig ind fast på holdet, og med konkurrence fra spillere som Jannik Vestergaard, Simon Kjær og Andreas Christensen har der ikke været mangel på evner i det danske midterforsvar. Men med tiden har Joachim Andersen vist, at han er lavet af det rette stof til at indgå fast i det centrale danske forsvar.

Joachim Andersen har været med til flere slutrunder for det danske landshold. Herunder bl.a. EM i 2020 (2021) og VM i 2022.

Du kan få din egen danske landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Joachim Andersen

  • Da Joachim Andersen blev solgt fra Sampdoria til Lyon blev han på det tidspunkt den dyreste danske fodboldspiller nogensinde. Prisen lød på ca. 225 mio. kroner.
  • Joachim Andersen har stadig til gode at score et mål for det danske landshold.
  • Joachim Andersen gjorde sig bemærket i en batalje med Liverpools Darwin Núñez, hvor den sydamerikanske spiller fik rødt kort.
  • Joachim Andersen har selv modtaget to direkte røde kort i sin karriere – et for FC Twente U21 og et for Fulham.
  • Joachim Andersen danner par med Cecilie Porsdal.
Copyright 2022 - Pilanto Aps