Lyon trøjer

En af de franske fodboldklubber, der om nogen har givet PSG kamp til stregen i moderne fodbold, må siges at være Lyon, eller Olympique Lyonnais som deres fulde navn er.

Klubben har mere end 120 år på bagen. Siden starten i 1899 har Les Gones klubben vundet alt, hvad der er værd at vinde i fransk fodbold. Med syv mesterskaber og en håndfuld pokaltitler har de gjort deres for at udfordre de øvrige topklubber i fransk fodbold. Seneste Ligue 1 pokal ligger dog tilbage i 2008, så klubben har uden tvivl brug for så meget støtte som muligt, hvis de skal tilbage på førstepladsen i ligaen.

Vil du støtte Lyon, så finder du din nye trøje her.

Lyon trøjen gennem tiden

Lyon trøjen har i mange år taget udgangspunkt i farverne fra deres logo, der også er de samme som i det franske flag. Derfor har hvid, rød og blå i mere end 70 år været dominerende på de populære fodboldtrøjer. Går vi endnu længere tilbage i tiden, er der dog også billeder af bl.a. helt sorte trøjer, som klubben optrådte med i begyndelsen af 1950’erne.

Den letgenkendelige Lyon trøje er dog nok den med den hvide grundfarve og så den røde og blå stribe ned langs enten midten eller venstre side af trøjen, så den løber gennem klubbens logo.

Store spillere i Lyon

Du vil sikkert blive overrasket over, hvor mange store spillere, der har været et smut forbi klubben i løbet af karrieren. Vi kan jo fx nævne spillere som Karim Benzema, Juninho, Alexandre Lacazette, Lisandro López, Florent Malouda, Michael Essien, Hatem Ben Arfa, Nabil Fekir, Hugo Lloris, Grégory Coupet og mange flere. Sidstnævnte er også rekordindehaver med hele 520 kampe i klubben.

De få danskere, der har optrådt for Lyon i klubbens historie, tæller Joachim Andersen, Torben Frank og Kaj Christiansen.

Viser alle 15 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps