Jonas Wind

Jonas Wind er en af de helt store angrebstalenter, vi har i dansk fodbold i øjeblikket. Og talent er måske endda også så meget sagt, efter at han nu har taget skridtet videre fra dansk fodbold og ud i den store verden, hvor han på rekordtid i den grad også har slået sit navn fast.

Jonas Wind er en af de varmeste danske angribere i moderne fodbold, hvilket også har givet ham en fortjent plads på det danske landshold. Her zoomer vi helt ind på den unge målmaskine, der stadig har mange gode år foran sig på de helt store scener i europæisk fodbold.

Opvækst og ungdomsfodbold

Jonas Wind er født d. 7. februar 1999 i Hvidovre. Han er søn af den tidligere BK Frem målmand Per Wind, der senere hen også blev både målmandstræner og team manager i FC København, hvor Jonas Wind skulle spille mange af sine første år som professionel fodboldspiller.

Jonas startede dog med at spille fodbold i Avedøre Idrætsforening som otteårig. Efter et par år drog han videre til Rosenhøj Boldklub, inden han i 2012 for første gang kunne trække en FCK trøje over hovedet, da han blev optaget på FCK’s School of Excellence.

I mange år bombede han stribevis af mål ind på ungdomsholdene, så det kom ikke som den helt store overraskelse, da han i en alder af 19 år fik debut på førsteholdet i klubben. Det blev til intet mindre end 114 kampe og 46 mål for FC København, inden udlandet stod klar med en kontrakt til den talentfulde angriber.

Se udvalget af FCK trøjer her.

83 millioner og et skifte til tysk fodbold

Der var lagt i ovnen til et rigtig stort skifte på baggrund af Winds præstationer i FCK. Og det blev også en realitet, da tyske Wolfsburg lagde 83 millioner kroner på bordet for den effektive københavner, der drog mod Bundesligaen med en fast beslutning om ikke bare at være bænkevarmer, men rent faktisk at bidrage til holdets succes i ligaen.

Skiftet faldt på plads i januar 2022, og selvom han i perioder har været ude med skader hos sin tyske arbejdsgiver, har han gjort sit til at hjælpe sit hold på banen ved at score en flot stribe mål i sine første kampe for klubben.

Du kan se udvalget af Wolfsburg trøjer lige her.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Herunder kan du se et overblik over de trofæer, Jonas Wind har vundet i sin klubkarriere indtil nu.

FC København

  • Superligaen – 2018/2019, 2021/2022

Jonas Wind på landsholdet

De stærke optrædener for sine klubber har også banet vejen for Jona Wind på det danske landshold. D. 7. oktober 2020 kunne han glæde sig over sin debut på det danske A-landshold, som Kasper Hjulmand gav ham i en venskabskamp mod Færøerne.

Jonas Wind havde været en del af landsholdene siden U17 tiden, og særligt på U19 landsholdet præsterede han flot med 8 mål i sine 9 kampe. På A-landsholdet har han også været effektiv, og han har bl.a. scoret fem mål i sine første 15 kampe i trøjen. Han har bl.a. repræsenteret de danske farver ved EM 2020 (2021) og VM 2022.

Find din helt egen landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Jonas Wind

  • Jonas Wind scorede sit første A-landsholdsmål i en venskabskamp mod Sverige d. 11/11-2020.
  • Jonas Wind har modtaget to røde kort i sin karriere – det ene for FCK U19 og det andet for førsteholdet i klubben.
  • Jonas Wind har kun prøvet at spille et europæisk gruppespil med FC København (Europa League).
  • Jonas Winds mor har også spillet fodbold. Britt Older Johansen har spillet for Nivå Gymnastikforening.
  • Jonas Winds agent er hans egen bror, Morten Wind, der også selv er tidligere fodboldspiller i bl.a. Roskilde og Hvidovre.
Copyright 2022 - Pilanto Aps