Wolfsburg trøjer

VfL Wolfsburg er en af de mere specielle klubber i Bundesligaen – herunder bl.a. qua byens historie. Byen Wolfsburg stammer fra nødvendigheden for at skabe hus og hjem for arbejderne på den Volkswagen-fabrik, der blev anlagt i den forhenværende lille landsby Fallersleben. Klubben VfL Wolfsburg blev dannet af medarbejderne på bilfabrikken, og er i dag fortsat ejet af bilproducenten, der også ligger navn til klubbens stadion – Volkswagen Arena.

Klubben blev først en del af Bundesligaen i 1997, men har siden da ikke været ude af rækken. I løbet af disse år er det lykkes klubben at vinde Bundesligaen en enkelt gang – nemlig tilbage i 2009, og denne triumf har sidenhen fået en meget stor plads i klubbens historie.


Se udvalget af VfL Wolfsburg trøjer her.

VfL Wolfsburg trøjen gennem tiden

I efterdønningerne af krigen blev fodboldklubben omdannet til VSK Wolfsburg, som menes at være klubbens reelle begyndelse, og som sidenhen er blevet til VfL Wolfsburg. Klubben har altid spillet i grønne trøjer, og historien til den grønne farve er ganske finurlig.

Det siges nemlig, at den grønne farve kom helt ved et tilfælde. Den lokale ungdomstræner Bernd Elberskirch havde tilfældigvis 10 grønne trøjer til rådighed, og sammen med hvide lagener fik han syet de første spillerdragter til klubben. Klubben har spillet i de grønne og hvide farver lige siden. Siden klubben blev dannet, har Volkswagen logoet prydet fronten af hver eneste trøje.

De største VfL Wolfsburg spillere

En håndfuld spillere har siden 1945 nået at spille mere end 300 kampe for klubben – nemlig Olaf Ansorge, Maximilian Arnold, Diego Benaglio, Marcel Schäfer og Uwe Otto. Af store navne i nyere tid har bl.a. Julian Draxler, Kevin De Bruyne, Luiz Gustavo, Diego, Andrea Barzagli, Edin Dzeko, André Schürrle, Ivan Perisic, Wout Weghorst og Mario Mandzukic spillet for klubben.

Klubben har også været glad for at hive danskere spillere til – heriblandt spillere som Jonas Wind, Simon Kjær, Nicklas Bendtner, Thomas Kahlenberg og Jesper Christiansen.

Viser alle 20 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps