Kevin De Bruyne

Den komplette, belgiske midtbanegeneral. Der findes ikke den facet af spillet, som Kevin De Bruyne ikke brillerer i, og pokalskabene har det med at bugne triumferende med sølvtøj, når assistkongen har været på holdkortet.

På klubplan har Kevin De Bruyne vundet nærmest alt, hvad der er værd at vinde – men han har stadig til gode at løfte en pokal med det belgiske landshold, selvom det i lang tid har virket som om, at han var en del af et vindende mandskab på det nationale mandskab med holdkammerater som Romelu Lukaku, Thibaut Courtois og Eden Hazard.

Her tager vi et nærmere kig på den magiske midtbanespiller fra Belgien, der om nogen har gjort sig fortjent til at blive kaldt en af verdens bedste midtbanespillere nogensinde.

Fodboldopdragelsen i Belgien

Kevin De Bruyne startede med at sparke til kuglen allerede som seks-årig, hvor han begyndte på det lokale fodboldhold i amatørklubben KVV Drongen, lige i udkanten af Gent. Allerede to år senere skiftede han storklubben i byen af samme navn, hvor han spillede, indtil han nåede teenageårene.

Den unge teenageknægt havde ambitionerne på plads, og som 14-årig skiftede han Gent ud med Genk i den østlige del af Belgien, hvor hans udvikling i den grad tog fart. 

Hurtigt kom han til at spille sammen med spillere ældre end ham selv, fordi han simpelthen var for god i sin egen aldersgruppe. Og som 17-årig blev han inviteret med til at træne sammen med klubbens førstehold. 

I 2009 kom så debuten for det professionelle fodboldhold, og året efter kunne han glæde sig over at nette for første gang i den belgiske storklub. En klub, han få år senere blandt andet var med til at vinde det belgiske mesterskab sammen med.

Med den ene fod i Premier League, den anden i Bundesligaen

Den rødhåret teenagers talent gik bestemt ikke ubemærket hen. Et halvt år efter at De Bruyne havde hjulpet Genk med at vinde den belgiske liga, var der bud efter ham fra mægtige Chelsea i Premier League, og midtbanespilleren skiftede Belgien ud med England i januar 2012. Dog kun på papiret til at starte med, da Genk kunne låne ham resten af sæsonen, inden han så fysisk rejste til England i sommeren 2012.

Dårligt nok var han på plads i London, inden klubben valgte at leje den unge midtbanespiller ud til Werder Bremen. Her fik han en enkelt sæson, inden han endelig kunne få debut for Chelsea i Premier League i sommeren 2013. Han nåede dog kun at være omkring Chelsea mandskabet i et halvt års tid, inden han igen røg ud af svingdøren. Denne gang i et regulært salg, da Wolfsburg var blevet lune på De Bruyne og hentede ham til klubben i januar 2014.

Kevin De Bruyne blev en af klubbens vigtigste spillere i den tid, han var der, og Wolfsburg tilhængerne vil altid huske ham som en del af deres historie på grund af de gode resultater, han hjalp klubben med at få. Den håndfuld år i tysk fodbold havde gjort belgieren det godt, og den succesfulde tid i Wolfsburg åbnede op for en returbillet til Premier League.

Succes med Manchester City

75 millioner euro blev sendt til Wolfsburg, og den tysk traditionsklub sendt et styks belgisk vidunder til Manchester. Det blev starten på en langt og succesfuldt ophold hos et af de måske bedste startopstillinger i moderne fodbold. Med en af verdens bedste managers på sidelinjen i form af Pep Guardiola, hentede Kevin De Bruyne og resten af Manchester City holdet det ene trofæ til klubben efter det andet.

Kevin De Bruyne blev om nogen den brik, der var med til at samle hele puslespillet. Som bindeled mellem forsvar og angrebet, er midtbanen et meget vigtigt område på banen, hvor der er brug for nogle af de bedste spillere, hvis man vil løfte trofæer i en liga som Premier League. Og her passede Kevin De Bruyne perfekt ind i den spanske managers planer.

Se udvalget af Manchester City trøjer her.

Kevin De Bruynes spillestil

Kevin De Bruyne er en vaskeægte playmaker, men er så versatil at han også kan opererer på mange andre pladser og i mange andre roller på banen. 

Han ikke bare lægger op til bunker af mål, han er også eminent til selv at finde netmaskerne fra tid til anden. Han kan sparke med begge fødder, og han er ikke bleg for at sparke på kassen uden for feltet. 

Men oftest finder han en medspiller i en bedre position i ham selv, spiller ham fri og er dermed en essentiel holdspiller, fordi han gør alle omkring sig bedre, når han er på banen.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Belgieren har vundet meget sølvtøj i sin glorværdige karriere. Herunder er der et overblik over, hvilke trofæer han hidtil har vundet med de klubber, han har repræsenteret.

KRC Genk

 • Belgiske Mesterskab – 2011
 • Belgiske Pokalturnering – 2009

Wolfsburg

 • Tyske DFB-Pokal – 2015
 • Tyske Super Cup – 2015

Manchester City

 • Engelske League Cup – 2016, 2018, 2019, 2020, 2021
 • Engelske FA Cup – 2019
 • Engelske Premier League – 2018, 2019, 2021, 2022
 • Engelske Super Cup – 2019, 2020

Landsholdskarrieren for Belgien

Efter at have været en del af Belgiens ungdomslandshold, fik Kevin De Bruyne debut på det belgiske landshold d. 11. august 2010 i en venskabskamp mod Finland. De Bruyne kunne dog have endt med at optræde for et helt andet landshold – nemlig Burundi, hvor hans mor er fra. Med sin fodboldopvækst i Belgien endte det dog med at blive midtbanespillerens førstevalg.

I sin landsholdskarriere har han hjulpet Belgien til en kvartfinale i VM 2014, samt en semifinale ved VM i 2018. Derudover har han opnået to kvartfinaler i hhv. 2016 og 2020 ved EM.

De Bruyne har scoret mere end 24 gange for det belgiske landshold – herunder to gange mod Danmark, i hhv. UEFA Nations League og ved EM 2020.

Se udvalget af landsholdstrøjer her.

5 hurtige facts om Kevin De Bruyne

 • Kevin De Bruyne har tre børn med sin hustru Michele Lacroix.
 • De Bruyne snakker både hollandsk, fransk, engelsk og tysk.
 • De Bruyne har tidligere været i kontroverser med landsholdskollegaen Thbaut Courtois, fordi målmanden løb med Kevin De Bruynes nu ekskæreste.
 • Kevin De Bruyne har spillet mere end 300 kampe for Manchester City. Det er flere kampe, end han har spillet i alle andre klubber – til sammen.
 • Kevin De Bruyne har kun fået to røde kort i sin karriere. Et for KRC Genk og et for Wolfsburg.
Copyright 2022 - Pilanto Aps