Chelsea trøjer

Mange af de engelske klubber er stiftet tilbage i 1800-tallet. Her er Chelsea en af de nyere klubber i engelsk topfodbold, da de “først” blev stiftet i 1905.

Klubben blev stiftet af de to Mears brødre, der købte grunden til det, der senere skulle huse Stamford Bridge. De endte med at bygge det, på det tidspunkt, næststørste stadion i landet, og havde i første omgang planer om at leje det ud til en allerede eksisterende klub, nemlig Fulham. Men da Fulham afviste at betale den relativt høje leje for brug af Stamford Bridge, valgte brødrene bare at danne deres egen klub, nemlig Chelsea F.C.

Siden da har klubben høstet utroligt meget succes både hjemme i England og internationalt. Der er både Premier League, FA Cup og Champions League titler på CV’et.

Se udvalget af Chelsea trøjer her.

Chelsea trøjen gennem tiden

Det første år i klubbens levetid optrådte man i lysegrønne trøjer. Men allerede året efter, i 1906, faldt valget på den royale blå farve, som man blandt andet også finder i en klub som Everton.

Den blå farve har som oftest kombineret med hvide detaljer på trøjen, hvide strømper eller lignende. Der har været enkelte sæsoner tilbage i 1970’erne, hvor dragten var udstyret med gule detaljer, og i 1980’erne røde detaljer. Men siden da har kunne enkelte udvalgte designs været udstyret med disse lidt anderledes farver – for langt størstedelen af tiden har trøjen været i den blå farve.

Store Chelsea spillere

Chelsea har siden opstarten i 1905 budt mange store spillere velkommen i den blå trøje på Stamford Bridge. Vi kan blandt andre nævne Gianfranco Zola, John Terry, Frank Lampard, Peter Osgood, Bobby Tambling, Ron Harris, Didier Drogba, Dennis Wise, Claude Makelele, Petr Cech, Jimmy Greaves, Ashley Cole, Arjen Robben, Ricardo Carvalho, Ruud Gullit og Roberto Di Matteo.

Det danske islæt i klubben gennem tiden har bl.a. været Andreas Christensen, Jesper Grønkjær, Brian Laudrup og Jes Høgh.

Viser alle 78 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps