Andreas Christensen

Når snakken falder på Andreas Christensen, snakker man i virkeligheden om en af de bedste danske fodboldspillere, vi har haft i mange år. Forsvarsspillere bliver tit forbigået i snakken om de bedste fodboldspillere, men når man har en spiller med AC’s kaliber, er det vigtigt også at få bagkæden med i debatten.

Andreas Christensen har spillet for nogle af de største fodboldklubber og været med helt i toppen af de internationale fodboldscene i mere end et årti.

Derfor kan du også glæde dig, når vi her nu zoomer ind på AC, og hvordan han er blevet til den topspiller, han er i dag.

Opvækst og ungdomsfodbold

Andreas Bødtker Christensen blev født d. 10. april 1995 i Allerød. I daglig tale går han også bare under navnet AC, som de fleste vil kende ham som.

AC startede med at sparke til en fodbold for første gang i 2002, hvor han spillede for sin lokale klub IF Skjold Birkerød. 

Som bare 8-årig skiftede han klub til Brøndby IF i håbet om en dag at ende som professionel fodboldspiller. Det var ikke noget dårligt valg, for efter otte år i Brøndbys ungdomsafdeling stod en af verdens største klubber på spring for at hente det unge forsvarstalent i Brøndby.

Springet til Europa

AC var skabt til at spille fodbold på et meget højt niveau, og allerede som 15-årig var han klar til at tage det første store spring i sin vilde karriere. Og der var ikke tale om noget lille spring. Ikke noget med et skifte til hollandsk eller belgisk fodbold for at blive klar til den store scene.

Nej, AC skrev nemlig under på en kontrakt med den store engelske fodboldklub Chelsea som bare 15-årig. Og det var ikke den eneste klub, der var interesseret i at lokke spilleren til. Han kunne vælge og vrage mellem klubber som Arsenal, Liverpool, Ajax og Aston Villa, men i sidste ende faldt valget på Chelsea.

Få din egen Chelsea trøje i dag.

Her fik han sin Premier League debut d. 24. maj 2015 mod Sunderland. Han var dog ikke helt klar til at spille fast i førsteholdstruppen, så London-klubben valgte at leje ham ud i en længere periode, så han kunne få noget hår på brystet og blive modnet til fodbold på øverste hylde. Derfor tørnede han ud for Borussia Mönchengladbach fra 2015 til 2017. Da han returnerede til Chelsea, var man klar til at give AC chancen for alvor, og han endte med at spille mere end 160 kampe i den kongeblå trøje.

I 2022 valgte AC ikke at forlænge sin kontrakt med sin engelske arbejdsgiver, men søgte i stedet til en, måske, endnu større adresse, nemlig FC Barcelona.

Find din egen FC Barcelona trøje her.

Trofæer vundet i sin klubkarriere

Andreas Christensen har været med til at vinde en række trofæer i sin tid som professionel fodboldspiller. Herunder kan du få et overblik over, hvilke trofæerhan har vundet i sin klubkarriere.

Chelsea

 • Engelske FA Cup – 2017/2018
 • Engelske League Cup – 2014/2015
 • Europa League – 2018/2019
 • Champions League 2020/2021
 • UEFA Super Cup – 2021/2022
 • FIFA Club World Cup – 2022

Andreas Christensen på det danske landshold

AC nåede ikke mange år på ungdomslandsholdene, da han blev udtaget til A-landsholdet som bare 19-årig. Han var dog forbi både U16, U17, U19 og U21 landsholdene, hvor det var sidstnævnte, han fik klart flest kampe for.

Men den 8. juni 2015 kunne 19-årige AC altså sætte kryds ud for landsholdsdebut på sin bucket liste. Det skete i en venskabskamp mod Montenegro på Viborg Stadion under Morten Olsen.

Siden da har AC spillet mere end 50 kampe for det danske landshold, og mange husker nok særligt hans vanvittige mål mod Rusland i Parken d. 21. juni 2021 til EM slutrunden.

Bliv kampklar med din egen danske landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Andreas Christensen

 • Foruden målet mod Rusland i Parken har AC scoret et mål yderligere for Danmark. Det skete i 5-1 kampen mod Irland i VM-kval kampen d. 14. november 2017.
 • Andreas Christensen blev bare den femte dansker til at tørne ud for Barcelona. Før ham havde Martin Braithwaite, Michael Laudrup, Allan Simonsen og Ronnie Ekelund optrådt for den spanske storklub.
 • Andreas Christensen danner par med Katrine Friis, og sammen har de et barn.
 • AC er aldrig blevet handlet for en decideret overgangssum. Hans skifte fra Brøndby til Chelsea og fra Chelsea til FC Barcelona har været på fri transfer.
 • AC er søn af Sten Christensen, der tidligere har været både spiller og målmandstræner for Brøndby.
Copyright 2022 - Pilanto Aps