Mönchengladbach trøjer

Borussia Mönchengladbach er en af de tyske fodboldklubber, der har spillet flest sæsoner i den bedste tyske række, og sammen med Borussia Dortmund er det den klub, der har vundet Bundesligaen næstflest gange efter storklubben Bayern München – den seneste dog værende helt tilbage i 1977.

Klubben er beliggende i Rheinland provinsen, hvilket gør klubber som FC Köln og Borussia Dortmund til klubbens største rivaler. Især førstenævnte er man ikke glad for i Borussia Mönchengladbach, og de mødes årligt i Rheinland Derbyet.

Se udvalget af Borussia Mönchengladbach trøjer her.

Borussia Mönchengladbachs trøje gennem tiden

Selvom Borussia Mönchengladbach logoet optræder i sort og hvid, spiller den grønne farve også en stor rolle for den tyske traditionsklub. Grøn kan også ses i klubbens logo fra tid til anden, og den grønne farve optræder på mange klubflag og andet merchandise sammen med den sorte og hvide farve.

På samme måde har den grønne farve også altid haft en plads på Borussia Mönchengladbach trøjen. Hvid har altid været trøjens grundfarve, men der har så godt som altid været grønne og sorte detaljer på trøjen. I 2022/2023 designede man fx en trøje, der hyldede trøjen fra 1971/1972 sæsonen med en sort og en grøn stribe vertikalt på den hvide trøje.

Store spillere i Borussia Mönchengladbach

Ligesom i en lang række af de øvrige Bundesliga klubber, har der også været mange gode spillere forbi Borussia Mönchengladbach. I historiebøgerne ser vi blandt andet spillere som Marc-Andre ter Stegen, Berti Vogts, Dante, Rainer Bonhof, Stefan Effenberg, Lothar Matthäus, Marco Reus, Günter Netzer, Juan Arango, Jupp Heynckes og Uwe Kamps.

Der har også været spillere med dansk pas i Borussia Mönchengladbach. Faktisk er Danmark den nation med fleste spillere i klubben, foruden Tysklands egne talenter. Den mest prominente må nok være gode gamle Allan Simonsen, men også spillere som Jannik Vestergaard, Mikkel Thygesen, Bo Svensson, Morten Skoubo, Henning Jensen og Thomas Helveg har været forbi Borussia Mönchengladbach.

Viser alle 7 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps