Andreas Cornelius

Andreas Cornelius er en af de tro væbnere i FC København, der altid har det med at komme hjem igen, efter at han har været en tur i udlandet. Af flere omgange har han spillet med blandet succes blandt større og mindre klubber uden for landets grænser, og på samme måde er han også vendt retur til FC København flere gange, hvor der altid er plads til ham på toppen.

Andreas Cornelius er en brølstærk angriber, der er en trussel for ethvert forsvar, der måtte stå foran ham. Han har spillet i mange af de helt store ligaer, og han vil uden tvivl for altid være en af de bedste angribere, der nogensinde har været i den danske Superliga.

Opvækst og ungdomsfodbold

Andreas Evald Cornelius er født d. 16. marts 1993. Den høje angriber startede som barn med at spille for de lokale klubber BK Hekla og Fremad Amager, inden han som teenager skiftede til FC København. Det tidligere skifte til FCK viser også hvorfor, at klubben betyder så meget for Cornelius, som den gør.

Du kan også få en FCK trøje her.

Kort tid efter sin 19-års fødselsdag fik han i foråret 2012 debut på FCK’s førstehold. Selvom der ikke kom mål fra Cornelius i den kamp, brændte han stadig Superligaen af i sin første komplette sæson for FCK, og allerede et år efter debuten stod udenlandske klubber og slikkede sig om munden, ivrige for at hive den målfarlige bomber til sig. Og det første store spring til udlandet var en returbillet til England.

Springet til Europa – Ud, hjem, ud, hjem

Andreas Cornelius har som nævnt forladt FCK flere gange for at søge mod udlandet. Den første tur væk fra den danske hovedstad var et skifte til Cardiff, der hentede det unge stortalent i sommeren 2013 for 8,7 mio. euro. Her blev det dog kun til otte kampe i Premier League, dette uden scoringer, og et halvt år efter det ellers så lovende skifte vendte Corner hjem til FCK og Superligaen igen.

Denne gang fik han mulighed for at vise sig frem i lidt længere tid i Superligaen end bare en enkelt sæson. Mere end tre sæsoner blev det til for FCK, før Cornelius i 2017 satte sin underskrift på en kontrakt med Serie A klubben Atalanta.

Find din egen Atalanta trøje nu.

Heller ikke slog det rigtigt klik for Cornelius, og i 2018 blev han udlejet til franske Bordeaux, og ved endt lejeophold i Frankrig blev han bare udlejet på ny, denne gang til Parma i to år, før den norditalienske klub købte ham fra for Atalanta. Dette dog kun for kort efter at sende Cornelius videre endnu engang – nu til tyrkiske Trabzonspor, hvor han dog endelig fik smagen af succes med mange gode optrædener på førsteholdet.

I sommeren 2022 fuldendte han cirklen, da han for anden gang vendte retur til Danmark og FC København.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Med de mange adresser har Andreas Cornelius også vundet sin andel af pokaler i sin karriere. Herunder kan du se et overblik over nogle af de triumfer, han har været med til at vinde med sine klubber.

FC København

  • Superliga – 2012/2013, 2015/2016, 2016/2017
  • Dansk pokalturnering – 2011/2012, 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017
  • Topscorer i Superligaen – 2012/2013

Trabzonspor

  • Tyrkiske mesterskab – 2021/2022
  • Tyrkiske Super Cup – 2022/2023

Andreas Cornelius på landsholdet

Som bare 17-årig fik Andreas Cornelius debut på U18 landsholdet. Det blev til seks kampe, før der var kald efter ham på både U19 og U21 landsholdet også. Den 8. september kom så endelig dagen, hvor han som 19-årig, og med Morten Olsen som træner, kunne glæde sig over at debutere på det danske A-landshold.

Siden sin debut er det blevet til mere end 40 kampe for det danske landshold samt ni kasser. Andreas Cornelius har repræsenteret det danske landshold til bl.a. VM i 2018 og EM i 2020 (2021).

Se vores udvalg af danske landsholdstrøjer her.

5 hurtige facts om Andreas Cornelius

  • Andreas Cornelius fik sin A-landsholdsdebut i en VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet. Han kom på banen i stedet for Nicolai Jørgensen efter 71 minutter, og kampen endte 0-0.
  • Andreas Cornelius har kun fået et enkelt rødt kort i sin karriere – for FCK.
  • Cornelius blev med 15 mål topscorer på sit hold i den tyrkiske liga, da han hjalp klubben med at vinde mesterskabet.
  • Andreas Cornelius danner par med Anna, og sammen har de sønnen Hugo fra 2021.
  • Andreas Cornelius er den 3. mest scorende spiller i FCK’s historie. Han er kun overgået af César Santin og Dame N’Doye.
Copyright 2022 - Pilanto Aps