Atalanta trøjer

Atalanta Bergamasca Calcio. Den stolte La Dea klub fra Bergamo i det nordlige Italien, lidt uden for Milano, har i de sidste år virkelig vist sig frem fra sin bedste side, og om nogen har de givet topklubberne i Serie A kamp til stregen, da det efterhånden er blevet noget af en udfordring at komme på Gewiss Stadium, som hjemmebanen i dag hedder.

 

Selvom Atalanta har brugt mange sæsoner uden for Serie A, har de stadig spillet mere end 60 sæsoner i den bedste italienske række, og Bergamo holdet med sine blå og sorte trøjer har ovenikøbet også vist sit værd i europæisk fodbold, hvor de også kan stjæle point fra selv de store mandskaber.

Se udvalget af Atalanta trøjer her.

Atalanta trøjen gennem tiden

Hvis der er en fodboldtrøje, der næsten ikke har ændret sig gennem de 100 år, må det siges at være Atalantas trøje. Den blå og sorte spilletrøje har siden begyndelsen været en fast del af klubbens identitet, og intet tyder på, at der er ønsker eller tanker om at lave om på det i Atalanta.

Der har naturligvis været variationer, men det har oftest kun været i stribernes størrelse. Ikke engang vandrette striber har man prøvet af – de sorte og blå striber har altid vendt den samme lodrette vej, og dette konservative valg af at beholde trøjen, stort set som den er, er et skønt syn i moderne fodbold, hvor branding og nye tendenser tit finder vej ind.

Store Atalanta spillere

Gianpaolo Bellini er den eneste Atalanta spiller, der kan bryste sig af at have spillet over 400 kampe for klubben. Herefter følger spillere som Valter Bonacina, Cristiano Doni og Stefano Angeleri, der alle har nået mindst 300 kampe. Af andre store spillere i klubben kan bl.a. nævnes Duván Zapata, Josip Ilicic, Papu Gómez, Luis Muriel, Dejan Kulusevski, Andrea Conti, Bryan Cristante og Amad Diallo.

Mange danske spillere har også været forbi Bergamo. Her finder vi blandt andre Simon Kjær, Joakim Mæhle, Andreas Cornelius, Magnus Troest m.fl.

Viser alle 5 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps