Joakim Mæhle

Joakim Mæhle er en af de fodboldspillere, der særligt er blomstret op på det danske landshold, efter at Kasper Hjulmand er blevet landstræner. Den adrætte og målfarlige venstreback har på kort tid spillet sig til en fast plads på landsholdet, og samtidig bliver han bare ved med at lægge på i sin klubkarriere.

Hvis du ikke kender nok til Joakim Mæhle, zoomer vi her ind på den dygtige dansker. Hvor kommer han fra, og hvordan er han kommet dertil, hvor han er i dag?

Opvækst og ungdomsfodbold

Joakim Mæhle Pedersen blev født d. 20. maj 1997 i Østervrå. Hans første år som fodboldspiller blev brugt på banen for de små klubber Østervrå IF og IF Skjold Sæby. Herefter tog han springet til AaB for at kæmpe sig til en plads i Superligatruppen.

Få din helt egen AaB trøje – se udvalget af AaB trøjer her.

Efter en årrække på ungdomsholdene i AaB, lykkedes det for Mæhle at få debut på førsteholdet d. 7. august 2016 i en alder af 19 år. Det blev dog kun til den ene sæson i det nordjyske, inden udenlandske klubber kom og bankede på døren for at hente den talentfulde back væk fra Aalborg. Og i sommeren 2017 tog Mæhle sine første spæde skridt i jagten på en stor karriere i udlandet.

Springet til Europa

Det var belgiske KRC Genk, der havde fået øjnene op for den arbejdsomme venstreback, og med en pengepose på godt og vel 1,3 mio. euro, skrev Mæhle under på en fuldtidskontrakt med den belgiske storklub. Et skifte, han dog ikke selv havde set komme, da der ifølge ham selv skulle meget til for at lokke ham væk fra AaB. Han havde ikke spået sig selv den helt store chance for at bryde igennem i udlandet.

Efter 130 kampe i Belgien var Mæhle klar på nye udfordringer. Og dem skulle han finde i Italien, hvor Atalanta stod klar med 82 mio. kroner for danskeren, der skiftede de belgiske vafler ud med pasta pomodoro. Her har Mæhle siden skiftet kæmpet for at vinde en fast plads i startopstillingen for sin italienske arbejdsgiver.

Se udvalget af Atalanta trøjer lige her.

Trofæer i klubkarrieren

I sin endnu relativt korte karriere, er det dog stadig lykkedes for Joakim Mæhle at få et par pokaler i sit eget personlige pokalskab. Og mon ikke at der når at komme endnu mere metal i løbet af karrieren.

KRC Genk

  • Belgiske mesterskab – 2018/2019
  • Belgiske Super Cup – 2019/2020

På landsholdet

Joakim Mæhle kom først relativt sent ind forbi de danske ungdomslandshold. Først på U20 landsholdet fik han sin debut i den røde og hvide trøje. Det blev også den eneste kamp i U20 dragten. Herefter fulgte syv kampe for U21 landsholdet, inden han d. 5. september 2020 kunne glæde sig over sin debut under Kasper Hjulmand på A-landsholdet.

Mæhle fik sin debut i en Nations League kamp mod Belgien, hvor han blev skiftet ind efter 72 minutter. Kampen endte desværre med et nederlag, men siden den kamp har Mæhle stort set været en fast del af A-landsholdets startopstilling.

Han har på landsholdet også vist, hvor målfarlig en spiller han også kan være, på trods af sin plads på venstre back. I sine først 31 landskampe formåede han at score hele ni gange i de røde og hvide farver.

Mæhle har blandt andet repræsenteret det danske landshold ved EM i 2020 (2021) samt til VM i Qatar i 2022.

Du kan blive klar til næste slutrunde ved at finde din egen landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Joakim Mæhle

  • Joakim Mæhle scorede sit første mål på det danske landshold i en venskabskamp mod Færøerne. Det skete i en 4-0 sejr d. 7. oktober 2020.
  • Joakim Mæhle har endnu ikke modtaget et eneste rødt kort i sin seniorkarriere. Hverken for en af sine klubber eller på det danske landshold.
  • Joakim Mæhle blev i september 2022 ambassadør for UNICEF.
  • Joakim Mæhle har en forkærlighed for computerspillet CS:GO og har blandt andet sin egen kanal på Twitch, hvor han gamer.
  • Joakim Mæhle har 150.000 følgere på sin Instagram profil.
Copyright 2022 - Pilanto Aps