Rasmus Nissen Kristensen

Rasmus Nissen Kristensen er en af de unge danske spillere, der i en tidlig alder blev en del af det velkendte talentakademi i Ajax Amsterdam, for sidenhen at udvikle sig til en utrolig stærk spiller med en fast plads i verdens måske bedste liga, Premier League.

Her zoomer vi helt ind på den stærke og alsidige højre back, der inden for en kort periode opnåede både at skifte til toppen af engelsk fodbold, debutere på det Danske landshold og slå sit navn fast som en af landets bedste backs i moderne dansk fodbold.

Opvæksten i Brande

Rasmus Nissen Kristensen er født d. 11. juli 1997, og han går også under kælenavnet NK. Allerede som seksårig hoppede han for første gang i et par fodboldstøvler for den lokale klub Brande IF, og hurtigt var det til at se, at knægten havde et talent for det med at spille fodbold.

Efter seks år i barndomsklubben drog han videre mod Herning Fremad, hvor han blev optaget på FC Midtjyllands U13 hold. Det førte også til pladser på både U15 og U17 holdet i klubben, samt en kontrakt med Ulvene hvor Rasmus Nissen Kristensen også flyttede ind på FC Midtjyllands akademi.

Som 18-årig fik han i marts 2016 sin debut på klubbens førstehold, og han nåede at spille mere end 80 kampe for klubben, inden udlandet skreg på ham.

Se udvalget af FC Midtjylland trøjer her.

Springet til Europa – fra Amsterdam til Premier League

Efter at have gjort et fremragende arbejde for FC Midtjylland i Superligaen, var der bud efter Rasmus Nissen Kristensen rundt omkring i Europa. Valget faldt på Ajax Amsterdam, der stod klar med i nærheden af 50 mio. kroner for den højre back i januar 2018.

Han fik en fin periode i Ajax, men hurtigt var kampen om pladserne på højre back positionen for svær, og efter bare halvandet år i Holland, var NK klar til at skifte videre i karrieren. RB Salzburg lagde 37 mio. kroner på bordet, og Rasmus Nissen Kristensen var efter et kort stop i Holland nu på vej mod Østrig.

Her gik det omvendt rigtig godt for danskeren, der hurtigt blev fast mand, og som på sine tre år i klubben fik over 100 kampe for holdet. Han viste sig både målfarlig og god i oplæggerens rolle, og i sommeren 2022 stod Leeds United i Premier League klar med en guldrandet kontrakt og 87,5 mio. kroner. Siden har NK tørnet ud for den traditionsrige klub i toppen af engelsk klubfodbold.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Her kan du se et overblik over de trofæer, Rasmus Nissen Kristensen indtil videre har været med til at vinde for sine klubhold.

FC Midtjylland

  • Superliga – 2017/2018

Ajax Amsterdam

  • Eredivisie – 2018/2019
  • Hollandsk pokalturnering – 2018/2019

Red Bull Salzburg

  • Erste Liga – 2019/2020, 2020/2021, 2021/2022
  • Østrigsk pokalturnering – 2019/2020, 2020/2021, 2021/2022

Rasmus Nissen Kristensen på landsholdet

NK nåede at være en del af både U18, U19, U20 og U21 landsholdet, inden opringningen fra Kasper Hjulmand kom, og han d. 4. september 2021 kunne debutere på det danske A-landshold i en kamp mod Færøerne i en alder af 24 år.

Rasmus Nissen Kristensen har repræsenteret Danmark ved bl.a. Nations League og VM 2022.

5 hurtige facts om Rasmus Nissen Kristensen

  • Rasmus Nissen Kristensen kommer ud af en sportsfamilie. Hans onkel har spillet fodbold for Sturm Graz, hans søster er professionel håndboldspiller, og hans fætter er den tidligere FC Midtjylland spiller Leon Jessen.
  • NK har modtaget to røde kort i sin karriere – begge i FC Midtjylland trøjen.
  • Rasmus Nissen Kristensen har prøvet at spille i både Europa League og Champions League med RB Salzburg.
  • Han debuterede i Premier League for Leeds i en 2-1 sejr mod Wolves d. 6. august 2022.
  • Da NK skiftede til Leeds, blev han genforenet med sin tidligere manager i RB Salzburg, Jesse Marsch. Det var Marsch, der gav NK debut for både Salzburg og Leeds United.
Copyright 2022 - Pilanto Aps