Ajax trøjer

AFC Ajax eller Ajax Amsterdam er den måske største klub i hollandsk fodbold. Siden opstarten i år 1900, har Ajax om nogen været en af de toneangivende klubber i toppen af hollandsk fodbold, og selvom klubben blandt andet er kendt for at være en sand talentfabrik, har de stadig formået at skabe så stærke mandskaber, at de har fejet al modstand af banen i mange af de sidste 100 år i den bedste hollandske række.

Ajax har nemlig vundet mere end 65 pokaler de seneste 100 år, herunder mere end 36 Eredivisie titler. Så selvom klubben producerer det ene talent efter det andet, formår de stadig at holde på mange gode spillere, der kan hjælpe deres eget førstehold til succes.

Find din egen Ajax Amsterdam trøje her.

Ajax trøjen gennem tiden

Ajax trøjen startede i tidernes morgen ud med at være helt sorte med et rødt bånd omkring sig. Herefter skiftede de til at spille i røde og hvide trøjer med sorte shorts til. De tre farver stammer fra den hollandske hovedstads flag, og var derfor oplagt at bruge i en spilledragt for byens hold.

Da Ajax spillede sig op i den bedste hollandske række i 1911, var de dog nødsaget til at lave dragten om, da Sparta Rotterdam spillede i netop denne spilledragt, og det duede jo ikke med to i samme trøjer. Dette var nemlig inden udebanetrøjer var opfundet, og i følge reglerne var det den nye klub i rækken, der skulle skifte trøjer, hvis to dragter var ens.

Ajax skiftede derfor til hvide shorts, og en hvid trøje med en rød stribe henover. Denne blev godkendt, og det har siden været Amsterdam-klubbens faste trøjedesign.

Det har siden 2000 været adidas, der har været sponsor på trøjen.

Store spillere i Ajax

Det er ikke til at sparke sig vej frem for talenter i Ajax’ historiebøger. Johan Cruyff, Marco van Basten, Frank de boer, Frank Rijkaard, Edwin Van der Sar, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suarez, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Ruud Krol, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp og mange, mange flere.

Der har også været sin del af danskere i klubben. Foruden Holland selv, er Danmark det land, der har leveret flest spillere til Ajax gennem tiden. Her kan vi blandt andet nævne profiler som Kasper Dolberg, Christian Eriksen, Michael Laudrup, Jan Mølby, Brian Laudrup, Christian Poulsen, Rasmus Kristensen og Mohamed Daramy.

Viser alle 25 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps