Roma trøjer

I Italiens hovedstad ligger der flere fodboldklubber. Men ingen overskygger moderklubben AS Roma, der om nogen er en institution i italiensk fodbold. Og det med rette, for det er et must, når man er beliggende i landets hovedstad.

Men AS Roma har ikke kun sin historiske og antikke baggrund at trække på. Selve fodboldklubben har også leveret resultater på øverste hylde, og efter at klubben var med til at grundlægge Serie A i 1929, har man kun været ude af rækken en enkelt gang tilbage i starten af 1950’erne.

Siden da har den karminrøde trøje været en fast del af det fine selskab i italiensk fodbold.

Se udvalget af AS Roma trøjer her.

AS Roma trøjen gennem tiden

Den særlige røde og gyldne farve, som trøjen er baseret på, stammer faktisk fra byen Rom, der har disse farver i sit flag. Siden klubben blev stiftet tilbage i 1927, har klubben været tro mod byens farver, og alle hjemmebanetrøjer har siden da båret disse farver, som nogle af de eneste i verden. Mange andre klubber deler trøjefarver med hinanden, men ikke mange andre rører denne røde nuance.

De gyldne detaljer på trøjen har dog altid været lige så vigtige som den røde grundfarve, da det er i samspillet, at magien for trøjen opstår.

Store AS Roma spillere

Når man snakker store AS Roma spillere, kommer vi ikke uden om klubkongen over dem alle – nemlig Francesco Totti, der med sine 782 kampe har klubrekorden, og som aldrig valgte at skifte til andre klubber grundet sin kærlighed til klubben.

Der har dog også været andre store navne forbi AS Roma gennem tiden. Herunder bl.a. Daniele De Rossi, Simone Perrotta, Damiano Tommasi, Giacomo Losi, Edin Dzeko, Alisson, Mohamed Salah, Antonio Rüdiger, Miralem Pjanic og Tammy Abraham.

Selvom der ikke har været mange danskere i klubben i nyere tid, er det danske flag dog repræsenteret i klubbens historiebøger. Herunder Simon Kjær, Klaus Berggren, Kurt Nielsen og Svend Nielsen.

Viser alle 22 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps