Robert Skov

Robert Skov har i mange år leveret utroligt solide og stærke præstationer for de klubber, han har optrådt for. Uanset om det er i den danske Superliga, i Bundesligaen eller på det danske landshold er han altid garant for godt spil og masser af farlige afslutninger.

Robert Skov er især kendt for sit farlige venstreben, og han har lige så nemt ved at score uden for feltet som inden i feltet.

Her tager vi et nærmere kig på den farlige kantspiller og angriber Robert Skov, så du kan lære ham bedre at kende.

Opvækst og ungdomsfodbold i Silkeborg

Robert Faxe Skov er født d. 20 maj 1996 i Marbella i Spanien. Skovs far arbejdede på daværende tidspunkt i den spanske kystby, og derfor boede Robert Skov i de første seks måneder i Spanien, hvorefter familien flyttede hjem til Danmark.

Her fik Robert Skov sin fodboldopvækst i og omkring Silkeborg. Han startede som barn med at spille for den lokale klub Sejs-Svejbæk IF, inden han blev opsnappet af den lokale storklub Silkeborg IF, der så et talent i den kraftfulde kantspiller. Her var han en del af ungdomsholdene, inden han som bare 16-årig fik debut i Superligaen for førsteholdet under Viggo Jensen i 2013.

Robert Skov nåede i de følgende år at spille over 100 kampe og score 23 mål for Silkeborg IF, inden FC København hentede ham til den danske hovedstad i januar 2018. Her nåede Skov kun at spille halvanden sæson, inden han blev for god til den danske Superliga, og der var bud efter ham fra det store udland.

Se udvalget af FC København trøjer her.

Skiftet til Bundesligaen og tysk fodbold

Robert Skovs skifte til FCK kostede løverne i omegnen af 7,5 mio. kroner i 2018. Da FCK solgte Robert Skov i 2019, var prisen en helt anden. Det var tyske TSG Hoffenheim, der var klar til at satse millioner af kroner på den unge kantspiller, og hele 75 mio. kroner skulle der på bordet for at løsrive Robert Skov fra FC København.

Skiftet faldt på plads i sommeren 2019, og siden da har Robert Skov tørnet ud for den tyske Bundesliga klub. Det har dog været svingende med spilletid, og hvor han i sin første sæson i klubben fik hele 31 optrædener, blev det kun til 12 kampe i 21/22 sæsonen, blandt andet på grund af en længerevarende skade, der holdt Skov ude.

Han har dog været med til at repræsentere Hoffenheim i Europa League gruppespillet, hvilket han også nåede med FC København.

Se udvalget af Hoffenheim trøjer her.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Herunder kan se de pokaler, Robert Skov har været med til at vinde i sin karriere.

FC København

  • Superliga – 2018/2019

Robert Skov på det danske landshold

Robert Skov nåede at få spilletid på både U18, U19, U21 og U23 landsholdene, inden han d. 10. juni 2019 fik sin A-landsholdsdebut under Åge Hareide. Det skete i en EM-kval kamp mod Georgien, der endte med en dansk sejr på 5-1.

Robert Skov har blandt andet været med til at repræsentere de danske farver ved EM 2020 (2021) og VM 2022.

Se det store udvalg af de danske landsholdstrøjer lige her.

5 hurtige facts om Robert Skov

  • Robert Skov scorede sit første mål for A-landsholdet i en 6-0 mod Gibraltar d. 5. september 2019.
  • Robert Skovs fødsels gjorde det teknisk muligt for ham at optræde for det spanske landshold, men valget faldt heldigvis på Danmark.
  • Robert Skov har fået et enkelt rødt kort i sin karriere, hvilket han fik for Hoffenheim.
  • Robert Skov blev topscorer i Superligaen i sin sidste sæson for FC København med 24 mål.
  • Privat danner Robert Skov par med Josephine Gyldenvang Møller.
Copyright 2022 - Pilanto Aps