Union Berlin trøjer

Når man siger Berlin og tysk fodbold, er der mange, der straks tænker på Hertha Berlin. Men der er nu også kommet en ny dreng i klassen, der bestemt ikke skal undervurderes i disse tider for moderne fodbold. 1. FC Union Berlin har slået igennem lydmuren og er braget ind i den bedste tyske række.

Som værende beliggende i den østlige del af Berlin og dermed med en historik i Østtyskland, var det først efter murens fald, at klubben kunne blive en del af ligastruktur, vi kender i dag. Ser man på størrelsen af klubbens stadion, Stadion An der Alten Försterei, er der klart tale om en miniput med sine 22.000 pladser. Men klubben har allerede leveret gode resultater, på trods af sine få år i landets bedste række, og et af disse resultater var bl.a. at kvalificere sig til europæisk fodbold i 2020/2021 sæsonen.

Se udvalget af 1. FC Union Berlin trøjer her.

1. FC Union Berlin trøjer gennem tiden

Klubben fik først navnet 1. FC Union Berlin, som vi kender det i dag, i 1966. Før det havde klubben blandt andet heddet Union Oberschöneweide, BSG Motor Oberschöneweide, SC Motor Berlin, TSC Oberschöneweide og TSC Berlin. Det var med skiftet til navnet BSG Motor Oberschöneweide i 1951, at klubbens trøje skiftede til rød og hvid, som den stadig er den dag i dag. Før det havde man spillet i blå og hvide trøjer.

Den røde farve har holdt ved lige siden, også selvom man senere gennemgik flere navneforandringer for til sidst at blive 1. FC Union Berlin.

Store spillere i 1. FC Union Berlin

Da klubben først inden for de sidste par år er rykket op i den sjove del af tysk fodbold, er det begrænset med kendte navne fra Berlin-klubben. Lutz Hendel og Tom Persich nåede begge over 300 kampe for klubben, mens også spillere som Christopher Trimmel, Michael Parensen og Jan Glinker er værd at nævne på den konto.

Af danskere har blandt andre Frederik Rønnow, Marcus Ingvartsen, Kristian Pedersen og Jakob Busk været forbi klubben.

Viser alle 9 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps