Yussuf Poulsen

Yussuf Yurary Poulsen har udviklet sig til at være en af de helt store danske fodboldspillere i moderne fodbold, og gennem årene har han også gjort sit til for at hjælpe både de danske ungdomslandshold samt A-landsholdet til mange vigtige sejre. 

Dertil har Yussuf haft en stor klubkarriere, hvor han har været med til at spille mod nogle af de største og stærkeste mandskaber i verden.

Her zoomer vi ind på Yussuf, så du kan lære den høje angriber bedre at kende, og måske få lyst til at købe en trøje med Yussuf på ryggen.

Opvækst og ungdomsfodbold i København

Yussuf blev født d. 15. juni 1994 i København af en dansk mor. Yussuf Poulsen kunne dog være endt på Tanzanias landshold, da hans far er fra Tanzania. Arbejdende med import/eksport industrien mellem netop Tanzania og Danmark, mødte faderen Yussufs mor i København, og det var her, Poulsen efternavnet kom ind i billedet. Yussuf blev født i Danmark, hvor han også fik sin fodboldopvækst.

Som barn tørnede han ud for BK Skjold. Men interessen for ham steg, i takt med at han fik debut for U16 landsholdet. Lyngby valgte at skrive under med stortalentet i 2009, og han nåede at være i klubben i fire år, inden udlandet ikke længere kunne holde fingrene væk fra den alsidige og dygtige unge angriber.

Springet til europæisk fodbold og RB Leipzig

Det lå i kortene, at Danmark ikke var stort nok for den smilende og charmerende angriber. Han skulle ud i verden og vise sine evner frem, og allerede i sommeren 2012 var der bud efter ham fra Bundesligaen. VfB Stuttgart forhørte sig om ham, men københavneren ville gerne blive i Danmark, da han bl.a. manglede at gøre 3.G færdig på gymnasiet.

Derfor blev det et pænt nej tak til Stuttgart, men allerede året efter bankede det igen på fra det tyske. Det var det i dag velkendte RB Leipzig mandskab, der ville hente stortalentet til klubben. I 2013 lå klubben dog helt nede i 2013, men der var store planer om, at man skulle op og spille i Bundesligaen inden for få år.

Yussuf sagde ja tak til eventyret og skiftede dermed fra Lyngby til 3. Bundesligaen og RB Leipzig. Poulsen spiller stadig for Leipzig klubben den dag i dag, og han er med tiden blevet den spiller i klubbens historie med flest optrædener for holdet.

Find din helt egen RB Leipzig trøje her.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Det er endnu ikke blevet til meget sølvtøj for Yussuf Poulsen, men han har dog et par triumfer, han sagtens kan være stolt over.

RB Leipzig

  • DFB-Pokal – 2021/2022
  • Oprykning fra 3. Bundesliga
  • Oprykning fra 2. Bundesliga

Yussuf Poulsen på det danske landshold

Allerede i en tidlig alder gik det op for DBU, at der var noget at komme efter i Yussuf Poulsens talenter. D. 12. maj 2010 fik Yurary sin debut i de røde og hvide farver for U16 landsholdet under den daværende ungdomslandstræner Thomas Frank.

Allerede det samme år blev han hevet op på U17 landsholdet, og sådan gik det slag i slag for Yussuf, der stort set skiftede ungdomslandshold en gang om året. Han har repræsenteret både U16, U17, U18, U19, U20 og U21 landsholdene, inden han i efteråret 2014 endelig kunne tage hul på sin A-landsholdskarriere.

På højre wing, ved siden af Bendtner, Eriksen og Krohn-Dehli, fik Yussuf sin debut i EM kvalifikationskampen mod Albanien d. 11. oktober 2014. Siden da har Yussuf repræsenteret A-landsholdet til flere EM og VM slutrunder, bl.a. VM i 2018 og 2022 samt EM 2020 (2021).

Husk at finde din danske landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Yussuf Poulsen

  • Yussufs mellemnavn Yurary stammer fra hans far, der har samme navn. Yussuf spiller gerne med Yurary-navnet bag på trøjen.
  • Yussuf scorede sit første mål for det danske A-landshold i 2-0 EM-kval kampen mod Serbien d. 13. juni 2015.
  • Yussuf er kæreste med Marias Duus, og sammen har de to børn.
  • Yussuf var den 4. dansker til at score 15 mål i en enkelt sæson i Bundesligaen. Før ham havde Ebbe Sand, Thomas Christiansen og Allan Simonsen gjort det samme.
  • Yussuf Poulsen har spillet under mange store managere gennem tiden i RB Leipzig – herunder Alexander Zorniger, der hentede ham til RB Leipzig, Ralf Rangnick, Ralph Hasenhüttl og Julian Nagelsmann.
Copyright 2022 - Pilanto Aps