Hamburger SV trøjer

Ikke langt fra den dansk-tyske grænse finder vi storklubben Hamburger SV, eller HSV som den mere mundtligt kaldes i daglig tale. Med over 130 år på bagen har den gennem tiden været en solid klippe i toppen af tysk fodbold.

Klubben blev egentlig stiftet under navnet Sport-Club Germania Hamburg, men i 1919 slog man SC Germania sammen med to andre klubber, og HSV, som vi kender det i dag, blev vakt til live.

HSV var et ud af de 16 hold, der var med til at skabe Bundesligaen tilbage i 1963, og indtil 2017/2018 sæsonen havde klubben formået at holde sig oppe i den bedste tyske række. Klubben kæmper fortsat med disse efterdønninger og med at etablere sig på ny i Bundesligaen.

Se udvalget af HSV trøjer her.

Hamburger SV trøjen gennem tiden

Tilbage i starten af Bundesligaens historie optrådte HSV i en helt hvid trøje med det firkantede blå, sorte og hvide logo på brystet som det eneste element på trøjen. Siden da har Hamborg-trøjen været igennem mange forskellige designs.

Det er blandt andet en af de eneste trøjer, der har skiftet meget ud i den primære farve på trøjen. For trøjen har ikke kun været lavet med de blå, hvide og sorte farver fra klubbens logo. Nej, den har også i rigtig mange sæsoner haft rød som sin primære farve. Tilbage i 1970’erne gik man endda over til en grøn trøje. Så det er bestemt ikke en klub, der har været bange for at rykke til trøjens design og tage den i nye retninger.

Store spillere i Hamburger SV

En sand klublegende er uden tvivl Manfred Kaltz, der nåede at spille 733 kampe for klubben. Også Uwe Seeler er værd at bemærke på den konto, der spillede 582 kampe i samme trøje.

Af andre store navne, der har optrådt i den nordtyske klub, finder vi Felix Magath, Rafael van der Vaart, Johan Djourou, Franz Beckenbauer, Kevin Keegan, Vincent Kompany, Ivica Olic, Nigel de Jong, Hakan Calhanoglu, Jerome Boateng og Heung-min Son.

Også danskere som Stig Tøfting, Thomas Gravesen, Kim Christensen, Christian Nørgaard, Lars Jacobsen, John Faxe Jensen og Michael Gravgaard har optrådt i HSV.

Viser alle 8 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps