Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo er en af de bedste fodboldspillere verden nogensinde har set. Den portugisiske superstjerne har gennem årene leveret enestående og fortryllende præstationer på verdens største scener, og han har været med til at vinde nogle af de største titler med både klub- og landshold.

Cristiano Ronaldo blev født på den portugisiske ø Madeira d. 5. februar 1985. I de første mange år af sin karriere lå han ude på kanten, der var en naturlig position for ham qua hans lynhurtige fødder og ekvilibristiske driblinger. Som den utrolige afslutter han viste sig at være, blev det senere i karrieren mere naturligt at lægge ham helt på toppen, hvilket også har medført, at han i dag kan kalde sig den mest scorende fodboldspiller nogensinde.

Verdensstjernen fra Madeira har igennem sin karriere udviklet sig til en komplet angriber. Han har perfektioneret alle aspekter af sit spil, og uanset om bolden kom til højre ben, venstre ben eller til hovedet, har det aldrig været et problem for Ronaldo at sætte en iskold afslutning på og sende bolden i netmaskerne. På sine senere år, hvor farten og overraskelsesmomentet har aftaget en smule i portugiserens spil, har især hans springstyrke og styrke i hovedspillet kommet ham til gode. I 2013, hvor Ronaldo spillede for Real Madrid, nettede han blandt andet mod sin tidligere klub, Manchester United, via et hovedstød fra hele 2,93 meters højde. Et sandt at dække op for, for langt de fleste forsvarsspillere.

Cristiano Ronaldos klubkarriere

Ronaldo startede egentlig sin karriere i ungdomsklubberne Andorinha og Nacional, men det var først i Sporting Lissabon (Sporting CP), at han for alvor viste sit talent frem til omverdenen. Her fik han dog ikke lov til at spille særlig mange kampe for førsteholdet, før han for alvor trådte ind på den internationale scene. Talentspejdere fra den engelske storklub Manchester United havde fået øjnene op for det sprudlende ungdomstalent i den portugisiske storklub, og i 2003 kunne Sir Alex Ferguson præsentere sit nye wonderkid på Old Trafford.

Selvom Ronaldo fik hul på sin seniorkarriere i Sporting, var det nok først med sin debut i Premier League, at han for alvor kom til at shine. I løbet af seks år spillede Ronaldo 196 kampe for De Røde Djævle, hvori han nettede hele 84 gange. Med sin særprægede og særdeles effektive skudteknik tryllebandt han bl.a. tilskuerne med sine mange langskuds- og frisparksmål. Og selvom han endte med at tage videre i sin karriere, gjorde de seks år ham uden tvivl til legende i den røde del af Manchester.

Du kan finde din næste Manchester United fodboldtrøje her.

I 2009 valgte Cristiano at gå i David Beckhams fodspor, der år forinden havde taget steppet videre til spanske Real Madrid. Kongeklubben stod klar med et bud på knap 700 mio. kroner, hvilket var nok til at hive portugiseren til klubben. Og det tog ikke lang tid for ham at slå sit navn fast i granit på Santiago Bernabéu.

438 kampe nåede Ronaldo at spillede for Real Madrid. Og selvom det kan være svært at tro, nåede han at score flere mål, end kampe han optrådte i for klubben. Hele 451 gange fik han nettet til at blafre for Los Blancos, og gang på gang endte han i toppen på topscorerlisten i den spanske La Liga.

Tjek de nyeste Real Madrid fodboldtrøjer her.

Efter ni års tro tjeneste i den spanske hovedstad, var det på tide for Ronaldo at komme videre og prøve kræfter med nye udfordringer. Valget faldt på den italienske storklub Juventus, som han skiftede til i 2018. Selvom Ronaldo var fyldt de 33 år på dette tidspunkt, tog det ikke noget fra hans evner til at smække bolden i rosen. I sine 98 kampe for klubben, fik han scoret 81 gange og beviste for alle, at han stadig kunne være med på topplan.

Tre år senere skete der så det, mange Manchester United fans aldrig havde turde drømme om. Verdensstjernen returnerede til The Theatre of Dreams og kunne endnu engang trække i den røde trøje. Og på trods af sin høje alder, set fra et fodboldmæssigt synspunkt, leverer han stadig præstationer på højeste niveau.

Trofæer vundet med sine klubber

Ronaldo har i løbet af sin klubkarriere været med til at vinde følgende trofæer:

Sporting CP

 • Den Portugisiske Super Cup – 2003

Manchester United

 • Engelske Super Cup – 2007, 2008
 • Engelske League Cup – 2006, 2009
 • Engelske FA Cup – 2004
 • Champions League – 2008
 • Engelske Premier League – 2007, 2008, 2009
 • FIFA Klub VM – 2008

Real Madrid

 • Spanske Super Cup – 2013, 2018
 • Spanske Pokalturnering – 2011, 2014
 • UEFA Supercup – 2015, 2017, 2018
 • Spanske La Liga – 2012, 2017
 • Champions League – 2014, 2016, 2017, 2018
 • FIFA Klub VM – 2014, 2016, 2017

Juventus

 • Italienske Super Cup – 2019, 2021
 • Italienske Pokalturnering – 2021
 • Italienske Serie A – 2019, 2020

Cristiano Ronaldos landsholdskarriere

Det er ikke kun på sine klubhold, at Ronaldo har været måske den vigtigste brik i startopstillingen. Også på landsholdet har han spillet en uvurderlig rolle.

Ronaldo fik sin debut i en venskabskamp mod Kazakhstan d. 20 august 2003. Siden da er det blevet til over 180 kampe og 117 mål i nationaldragten, og herunder følger blandt andet en lang række deltagelser ved både VM og EM.

Den absolut største præstation for sit landshold kom i Frankrig i 2016, hvor han var med til at vinde EM. Det skete i en finale mod selveste værtsnationen. Dog måtte Ronaldo se størstedelen af kampen fra sidelinjen, efter at han blev skadet i første halvleg. Efter 0-0 i de første 90 minutter kunne Ronaldo dog juble efter den forlængede spilletid, da Portugal, på mål af Eder i det 109. minut, kunne løfte trofæet og kalde sig Europamestre.

Køb din egen Portugal landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Ronaldo

 • Ronaldo har fået seks børn
 • Ronaldo har vundet Ballon d’Or – prisen som verdens bedste spiller – fem gange i 2008, 2013, 2014, 2016 og 2017.
 • Ronaldo er den mest scorende fodboldspiller i historien
 • Ronaldo har ingen tatoveringer – hvilket man ikke kan sige om mange af hans kollegaer

Ronaldos fulde navn er Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro og efter sigende opkaldt efter Ronald Reagan.

Copyright 2022 - Pilanto Aps