Juventus trøjer

La Vecchia Signora, The Old Lady eller bare Den Gamle Dame. Juventus er uden tvivl en af de største fodboldklubber, ikke bare i Italien, men i hele verden, og gennem årene har de leveret det ene suveræne resultat efter det andet, ikke kun i støvlelandet, men også i Champions League.

Da klubben lige har været ude af Serie A i en enkelt sæson, er Juventus lige bag ved Inter Milan målt på antallet af sæsoner i Serie A. Men Juve har været med på øverste niveau, siden Serie A blev dannet i 1929, og det er den klub med absolut mest hjemlig succes. Mere end 36 gange har Juventus vundet titlen, flere end nogle andre klubber i landet.

Se udvalget af Juventus trøjer her.

Juventus trøjen gennem tiden

Der gemmer sig en sjov historie bag den sorte og hvide trøje, Juventus er kendt for at spille i. Da klubben blev dannet tilbage i 1897, startede de nemlig med at spille i lyserøde trøjer. Trøjerne begyndte dog at blive mere og mere slidte efter utallige gange i vask, og derfor fik man efter et par år brug for nye trøjer til førsteholdet.

Løsningen fandt man hos en af klubbens spillere, John Savage. Man spurgte ham, om han havde kontakter hjemme i England, der kunne hjælpe med nye trøjer, der ikke ville miste farven lige så nemt som de oprindelige. Savage havde en bekendt i Nottingham, som var tilhænger af Notts County – en klub, der allerede spillede i sorte og hvide trøjer dengang. Derfor blev der sendt en stak trøjer af samme design til Torino, og klubben har båret de sorte og hvidstribede trøjer lige siden.

Store Juventus spillere

Rækken over stjernespillere i Italiens mest vindende klub er alenlang. Alessandro Del Piero, Andrea Pirlo, Edgar Davids, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gianluca Zamrotta, Lilian Thuram, Claudio Marchisio, Marco Tardelli, Patrick Viera, Cristiano Ronaldo, David Trezeguet, Filippi Inzaghi, Zlatan Ibrahimovic, Michel Platini, Zinedine Zidane, Pavel Nedved, Roberto Baggio og vi kunne blive ved i en uendelighed.

Nicklas Bendtner, Christian Poulsen, Michael Laudrup og Frederik Sørensen er bl.a. nogle af de danskere, der har båret Juventus trøjen gennem tiden.

Viser alle 200 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps