Manchester United trøjer

The Red Devils fra Manchester er nok en af de største fodboldklubber i verden. Lige fra Busby Babes til Sir Alex Ferguson og Class of 93 gemmer klubben på en unik historie, herunder også sine tragedier – bl.a. med flystyrtet i München – der stadig er en stor del af klubbens identitet den dag i dag.

Mange af de helt store stjerner har lagt vejen forbi Old Trafford gennem årene, og klubben har også haft sin del af succes på både engelsk grund, men også europæisk. Mange husker sikkert den sensationelle triumf med Champions League sejren i 1999, hvor Manchester United formåede at vende et truende 0-1 nederlag til en 2-1 sejr på få minutter i overtiden af finalen mod Bayern München.

Se udvalget af Manchester United trøjer her.

Manchester United trøjen gennem tiden

Klubben blev oprindeligt startet under et andet navn, nemlig Newton Heath tilbage i 1878, og her spillede man ikke i de velkendte røde trøjer, som vi ser Manchester United optræde i, i dag, men derimod i grønne og gule trøjer. I 1902 skiftede man navn til Manchester United, og i 1910 spillede man første kamp på det nye stadion, Old Trafford.

Med navneændringen skiftede man således også kampdragten ud, og den røde farve menes at komme fra den røde del af byens våbenskjold. Siden da har klubben holdt fast i den røde farve i deres primære kamptrøje, og har der været anvendt andre farver, har det primært været hvid eller sort til detaljer på trøjen.

Store Manchester United spillere

Som tidligere nævnt har der været en lang række store spillere forbi The Theatre of Dreams gennem tiden. I flænge kan nævnes David Beckham, Peter Schmeichel, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Ryan Giggs, Gary Neville, Rio Ferdinand, Jaap Stam, Nemanja Vidic, Ruud van Nistelrooy, Bruno Fernandes, David de Gea, Patrice Evra, Roy Keane, Eric Cantona, Wayne Rooney og mange flere.

Foruden Peter Schmeichel har også danskere som Christian Eriksen, Mads Timm, Anders Lindegaard, John Sivebæk og Jesper Olsen spillet i klubben.

Viser alle 68 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps