Lionel Messi

Hvem er verdens bedste fodboldspiller?

En ældre generation vil nok pege på en spiller som Diego Maradona, da han var på sit højeste. Men i dag vil langt de fleste uden tvivl pege på den lille troldmand, Lionel Andrés Messi. Argentineren, der forståeligt er blevet sammenlignet med Diego Maradona hele sit liv på grund af de mange ligheder – argentiner, venstrebenet og gudsbenådet tekniker, bare for at nævne et par af dem.

Naturligvis vil der være den evige diskussion om, hvorvidt det er Messi eller Cristiano Ronaldo, der er verdens bedste, men hvis man fx udelukkende kigger på antallet af gange, de hver især var vundet Ballon d’Or, ligger argentineren i front med hele syv af disse priser, hvorimod Ronaldo ligger på fem. Ikke at man skal forklejne det, Ronaldo har opnået, men der er nok flere, der hælder til, at Messi er verdens bedste fodboldspiller – måske endda også den bedste gennem tiden.

Hvem er Lionel Messi?

Lionel Messi blev født d. 24 juni 1987 i Rosario, Argentina. Hans forældre, Celia Cuccittini og Jorge Messi, har altid været en stor del af fodboldspillerens liv, og især hans far har spillet en stor rolle i Lionel Messis professionelle karriere, da han har været sønnens agent siden en tidlig alder.

Messis foretrukne position har været på højre kant, hvor han har haft mulighed for at skære ind i banen og afslutte med sit guddommelige venstreben. Han har dog også optrådt både som frontangriber og som falsk 9’er gennem sin karriere.

Lionel Messi har aldrig været verdens højeste eller stærkeste fodboldspiller, men det har argentineren uden tvivl brugt til sin fordel. Med sine hurtige fødder, tekniske driblinger og livsfarlige afslutninger har han udnyttet sit lave tyngdepunkt til at sætte den ene forsvarsspiller efter den anden, komme ud af umulige situationen, stadig med bolden på fødderne, og formår altid at komme frem til en afslutning, selvom det ved første øjekast ser umuligt ud.

Messis klubkarriere

Som helt lille var Lionel Messi under sin fars vinger i klubben Grandoli, men skiftede allerede som 6-årig til den professionelle klub Newell’s Old Boys, der ligger i Messis fødeby Rosario. Skiftet var oplagt, da familien altid har været store tilhængere af Newell’s, og Lionel Messi viste da også allerede fra en meget ung alder, at han var skabt til at spille fodbold.

Her kom Messis talent virkelig til syne, og i de seks år, han som barn spillede i Newell’s Old Boys, scorede han mere end 500 gange for sit hold, og alle omkring ham, især hans far, kunne se, at han kunne vokse til at være en stor fodboldspiller.

Men lige nøjagtigt det med at vokse havde Messi helt bogstavelig en udfordring med. I en alder af 10 fandt familien ud af, at den talentfulde søn manglede et væksthormon i kroppen, der krævede en særlig, og ikke mindst dyr behandling. Efter Jorge Messis sundhedsforsikring havde dækket behandlingen i de første to år, undersøgte familien muligheden for at få dækket disse udgifter af sønnens fodboldklub. Newell’s tilbød dette, men trak i land, og selvom den argentinske klub River Plate var interesserede i den unge fodboldspiller, kunne de ikke tilbyde at betale for behandlingerne. Da Messi familien havde familiemedlemmer i Barcelona, afsøgte de muligheden for at få Lionel Messi til prøvetræning i klubben, og det lykkedes at få lavet en aftale med den spanske topklub, inklusiv støtte til behandlingerne.

Grundet sin unge alder, kunne Lionel Messi ikke komme i kamp for klubben med det samme, men inden for få år blev han optaget på klubbens talentfabrik La Masia, og alt i alt skulle argentineren bruge 20 år af sin karriere i den catalanske storby.

Messi debuterede for førsteholdet i 2004, og han endte med at blive klubbens mest legendariske spiller nogensinde. Han førte klubben til store triumfer i både ind- og udland, blev klubbens mest scorende spiller i historien, og han lignende om nogen en spiller, der både ville starte og slutte sin karriere i klubben.

Find din FC Barcelona trøje her.

Men grundet økonomiske udfordringer, var Barcelona nødt til at lade Messi gå i 2021, hvor han skiftede til franske PSG, hvor han bl.a. igen kom på hold med sin tidligere holdkammerat Neymar. Dog vil det altid være Barcelona, man forbinder Messi, uagtet om han sluttede karrieren i klubben eller ej.

Find din PSG trøje her.

Trofæer vundet med sin klub

Lionel Messi har i løbet af sin karriere været med til at vinde følgende trofæer med sine klubber:

FC Barcelona

 • La Liga – 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016, 2018, 2019
 • Spanske Pokalturnering – 2009, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021
 • Spanske Super Cup – 2006, 2007, 2010, 2011, 2012, 2014, 2017, 2019
 • FIFA Klub VM – 2009, 2011, 2015
 • UEFA Super Cup – 2010, 2012, 2016
 • UEFA Champions League – 2006, 2009, 2011, 2015

Paris Saint-Germain F.C.

 • Ligue 1 – 2022
 • Franske Super Cup – 2022

Det argentinske landshold

Det var især hjemme i Argentina, at sammenligning med Diego Maradona var uundgåelig. Da Messi først begyndte at vise sit talent frem på den helt store scene i Barcelona, var der mange argentinere, der var sikre på, at de nu igen havde fået en troldmand på holdet, der kunne være med til at hive VM hjem til Argentina.

Men succesen i VM kom aldrig i hus med Messi på holdet. Han var med til at føre Argentina til en enkelt VM finale i 2014, hvor det Sydamerikanske storhold dog måtte se sig slået af Tyskland.

Han nåede dog at vinde et enkelt stort trofæ med sit landshold, da det i 2021 lykkedes ham at føre Argentina til et trofæ i Copa América. Så på den konto står han lige med Cristiano Ronaldo, der også har et enkelt trofæ i bagagen med det portugisiske landshold, nemlig EM 2016.

Find din Argentina landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Lionel Messi

 • Lionel Messi fik sin La Liga debut mod Espanyol d. 16. oktober 2004, hvor han blev sat på banen i stedet Deco.
 • Messi peger op mod himlen sine scoringer som en hyldest til sin afdøde bedstemoder Celia, der introducerede ham til fodbold.
 • Messis første kontrakt med FC Barcelona blev skrevet på en serviet.
 • Messi arvede nummer 10 i FC Barcelona fra Ronaldinho.
 • Han danner par med sin barndomsvens kusine, og i dag har de tre børn sammen.
Copyright 2022 - Pilanto Aps