Kasper Dolberg

Kasper Dolberg blev i en tidlig alder udråbt som en af de største talenter i dansk fodbold i mange, mange år. Han lagde an til en stor karriere med masser af mål i støvlerne, men i takt med karrierens fremskred, har det måske været begrænset med store fodboldmæssige oplevelser, der er kommet ud af danskeren.

Dolberg har dog allerede i en tidlig alder spillet på nogle af de største adresser i europæisk fodbold, og han har stadig rig mulighed for at levere store præstationer i de kommende år.

Her dykker vi ned i Dolbergs opvækst og historie, og måske får du selv lyst til at eje en Dolberg trøje, som du kan finde hos os.

Opvækst og ungdomsfodbold

Kasper Dolberg Rasmussen er født d. 6. oktober 1997 i Silkeborg. Allerede som 6-årig startede han med at spille bold i den lokale fodboldklub GFG Voel. Som 12-årig valgte han at rykke et par kilometer tættere på Silkeborg, da han skiftede til talentafdelingen i Silkeborg IF.

Man kunne klart se talentet i den unge angriber i den jyske klub, og tilliden til talentet blev også vist, da Dolberg allerede som 17-årig debuterede i Superligaen for Silkeborg. Han nåede tre kampe på banen og en enkelt på bænken for sin ungdomsklub, inden udlandet for alvor var blevet lune på den stille frontløber, der sjældent har det med at gøre meget væsen af sig – hverken på eller uden for banen. Han har altid ladet fødderne tale for sig.

Så efter tre indhop i Superligaen, pakkede Dolberg sin kuffert og rejste til udlandet, hvor hans karriere for alvor tog fart.

Skiftet til europæisk fodbold

Det var den hollandske talentfabrik Ajax Amsterdam, der stod klar med en kontrakt til den unge komet i sommeren 2015. Efter et år på U19 holdet i den hollandske hovedstad var Dolberg klar til at få sin debut Æresdivisionen, der kom d. 7. august 2016.

Dolberg endte med at falde rigtig godt til i Ajax, og i sine 119 kampe for klubben nettede han hele 45 gange. Han endte dog aldrig med at blive Erik ten Hags førstevalg på pladsen som angriber, og derfor endte det med et skifte til OGC Nice og fransk fodbold i sommeren 2019. Dolberg var på udkig efter mere fast spilletid, som han ikke følte, han fik i Ajax.

Ligue 1 klubben nåede at få 85 optrædener og 24 mål for de ca. 140 millioner kroner, de havde betalt til Ajax, før Dolberg igen var klar til et klubskifte. Igen rykkede han længere sydpå, nu til Sevilla, der var klar til at give danskeren mulighed for at brillere i La Liga.

Trofæer vundet i sin klubkarriere

Kasper Dolberg har været med til at løfte en række pokaler i sin karriere. Herunder kan du se et overblik over de titler, Dolberg har løftet med sine klubber.

Ajax Amsterdam

  • Æresdivisionen – 2018/2019
  • Hollandsk Super Cup – 2020
  • Hollandsk Pokalturnering – 2018/2019

Kasper Dolberg på det danske landshold

Kim Poulsen, Julen Lopetegui, Patrick Vieira, Peter Bosz og Erik ten Hag er blot nogle af de trænere, Dolberg har spillet under i sin karriere. Men han kan også bryste sig af at have spillet for trænere som Åge Hareide og Kasper Hjulmand, da han nemlig har fået en lang række kampe i rødt og hvidt på det danske landshold.

Kasper Dolberg fik sin officielle debut på det danske A-landshold d. 11. november 2016, hvor Åge Hareide i en VM-kval kamp mod Kazakhstan skiftede Dolberg ind i stedet for Andreas Cornelius med små ti minutter igen.

Op til det havde Dolberg været en del af både U16, U17, U19 og U21 landsholdene, så det lå i kortene i mange år, at han en dag også skulle optræde for A-landsholdet. Dolberg har blandt andet repræsenteret Danmark til VM i 2018 og EM 2020 (2021).

Få din egen danske landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Kasper Dolberg

  • Dolberg blev i 2017 kåret som årets talent i hollandsk fodbold, mens han spillede i Ajax.
  • Kasper Dolberg scorede sit første mål i landsholdstrøjen i en 3-1 sejr mod Kazakhstan i sommeren 2017.
  • Dolberg nåede at score tre mål til EM slutrunden 2020 (2021). To mod Wales og et mod Tjekkiet.
  • Kasper Dolberg har aldrig fået et rødt kort i sin seniorkarriere.
  • Privat danner Dolberg par med Lærke Julie Tranberg.
Copyright 2022 - Pilanto Aps