OGC Nice trøjer

Olympique Gymnaste Club de Nice Côte d’Azur, Les Aiglons, Le Gym, OGC Nice. Klubben i det sydfranske har mange navne, men i daglig tale kaldes den bare for Nice, og det er en af de største klubber i fransk fodbold gennem årtierne. De har været at finde i Ligue 1 i mere end 60 år, og klubbens pokalskab bugner med fire Ligue 1 titler og tre pokaltitler fra Coupe de France.

Nice klubben blev stiftet tilbage i 1904 som en gymnastikforening, men få år efter kom der også en fodboldafdeling i klubben. Fodboldafdelingen både løsrev sig og blev sammenlagt med bl.a. Gallia Football Athlétic Club, for i 1924 endelig at tage det navne, vi kender i dag – Olympique Gymnaste Club de Nice (OGC Nice). Det var bl.a. fra Gallia-klubben, at Nice fik sine sorte og røde farver, vi også ser på trøjen i dag.

Se det store udvalg af OGC Nice trøjer her.

Nice trøjen gennem tiden

De sorte og røde trøjer har hængt ved i klubben siden denne sammenlægning for omkring 100 år siden. De sorte og røde striber har gennem årene haft flere forskellige bredder og tykkelser på trøjen, men det grundlæggende design er man ikke afveget fra på noget tidspunkt.

I enkelte tilfælde er trøjen pyntet med en sort fade fra toppen, som har givet den en lille ekstra detalje oven i de røde og sorte striber.

Siden 2016 har det været Macron, der har været sponsor på trøjen.

Store spillere i OGC Nice

Olivier Echouafni er med sine 230 kampe noteret for flest kampe i Nice trøjen. Store navne har der også mange af gennem årene i Nice, og her kan vi bl.a. nævne Pierre-Emerick Aubameyang, Mario Balotelli, Ross bArkley, Hatem Ben Arfa, Patrice Evra, Hugo Lloris, David Ospina, Allan Saint-Maximin, Morgan Schneiderlin og Wesley Sneijder.

Af danske spillere i klubben finder vi navne som Kasper Schmeichel, Kasper Dolberg, Mads Bech Sørensen og Riza Durmisi.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps