Harry Kane

Der er meget få angribere i verden, der kan hamle op med det niveau, Harry Kane lægger for dagen. Her er der ikke bare tale om en formstærk angriber, da Kane har meget få udsving og et meget højt bundniveau. Selv i de kampe, hvor han måske ikke lige rammer dagen, plejer han som regel stadig at score en enkelt pind eller lægge op til et mål.

Kane er og har været en af de varmeste angribere i Europa gennem de sidste mange sæsoner, og år for år bliver han ved med at være en trussel for modstanderne, uanset om han så optræder for klubholdet eller for det engelske landshold. Det er vel kun angribere som Robert Lewandowski, Karim Benzema og Erling Haaland, der kan være med helt oppe på det niveau, Harry Kane er på.

Derfor er det heller ikke ufortjent, at man snakker om en af verdens bedste angribere, når man snakker om netop Harry Kane. Og her kommer vi til at zoome ind på den engelske spydspids, så du kan lære ham bedre at kende. Vi hjælper dig også på vej til at finde din helt egen Harry Kane fodboldtrøje, hvis du drømmer om sådan en.

Angriberen der blev symbolet på Tottenham Hotspur

Hvis du bliver bedt om at nævne en spiller fra Tottenham Hotspur, er der gode chancer for, at et af de første navne, du vil spytte ud, er Harry Kane. Den effektive målræv har været en del af London klubben siden 2009, og derfor er det heller ikke så mærkeligt, at han er en af de spillere, der har spillet absolut flest kampe for klubben nogensinde. Med over 400 kampe for klubben, er det ikke forkert at sige, at han om nogen er blevet et klubikon i Spurs.

Find din egen Tottenham Hotspur trøje lige her.

Selvom Harry Kane kommer tidligt til Tottenham, er han dog forbi et par andre klubber først. Harry Edward Kane er født d. 28 juli 1993, og allerede som seksårig snørede han fodboldstøvlerne for første gang i den lille lokale klub Ridgeway Rovers. Født i Walthamstow, ikke langt fra både Arsenal og Tottenham, gav det god mening for Kane at prøve lykken i en af de helt store klubber.

Efter en fejlslagen prøvetræning hos Tottenham, stod Arsenal klar med en åben mulighed for at træne med. I dag måske en anelse kontroversielt, når man kender rivaliseringen mellem de to Premier League klubber. Her blev det dog kun til en enkelt sæson, inden han blev vejet og fundet for let af ungdomstrænerne. Herefter kom han retur til Ridgeway, fik et par ugers prøvetræning i Watford, og under en kamp mod netop Tottenham for Watford imponerede Kane Tottenham trænerne så meget, at de tilbød ham endnu en prøvetræning i klubben, og denne gang greb han chancen.

Allerede i 2011 fik han sin debut for førsteholdet i Spurs, men der skulle en række lejeophold til (Leyton Orient, Millwall, Norwich City og Leicester City) før han fik sin første plads i startopstillingen for førsteholdet i 2014. I de følgende år gik det stærkt, og der skulle ikke gå lang tid, før Harry Kane for alvor slog sit navn fast i startopstillingen og på topscorerlisten i Premier League.

Priser og kåringer vundet i karrieren

Kane har endnu ikke opnået at vinde en pokal med sine klubber, men han har derimod vundet flere kåringer i løbet af sin karriere.

Årets spiller i England

 • 2016/2017
 • 2017/2018

Årets spiller i Tottenham Hotspur

 • 2014/2015
 • 2020/2021

Topscorer i Premier League

 • 2015/2016 – Premier League for Tottenham – med 25 mål
 • 2016/2017 – Premier League for Tottenham – med 29 mål
 • 2020/2021 – Premier League for Tottenham – med 23 mål

Topscorer i Europa League Kvalifikation

 • 2020/2021 – Tottenham – 5 mål

Topscorer i EM Kvalifikation

 • 2018/2019 EM Kvalifikation – England – 12 mål

Topscorer ved VM

 • VM 2018 – England – 6 mål

Fast plads på det engelske landshold

Efter at Kane fik kæmpet sig ind i startopstillingen hos Tottenham, gik der ikke lang tid, før han for første gang kunne lade sig hylde som den mest scorende spiller i Premier League. Derfor er det heller ikke underligt, at Harry Kane i de sidste mange år har været en af de første op på holdkortet, når det engelske landshold har været i aktion.

I foråret 2015 blev Kane indlemmet i Englands seniortrup af den daværende landstræner Roy Hodgson, og London-angriberen fik sin debut i en EM kvalifikationskamp mod Litauen. Han blev skiftet ind i anden halvleg, og det tog ham kun 80 sekunder at nette for første gang på landsholdet. 

Siden er det blevet til mere end 75 kampe i nationaldragten, og i juni 2017 bar han for første gang anførerbindet på landsholdet, hvilken han sidenhen også har gjort ved flere slutrunder, som han har været med til at kvalificere England til. Kane har bl.a. været med til at spille EM i 2016 og 2021, samt VM i 2018 og 2022 for det engelske mandskab.

Find selv din egen engelske landsholdstrøje her.

Harry Kanes spillestil

Harry Kane er en utrolig solid angriber med en god fysik, der gør det muligt for ham at score selv i mandsopdækkede situationer, fordi han er så stærk på kroppen, at forsvarsspilleren har svært ved at holde styr på ham.

Han er utrolig træfsikker og kan sparke præcist med både højre og venstre ben. Derudover er han også god til at komme frem til chancer på hovedet, hvor han også har scoret en god del af sine mål. Hans afslutninger er en af de helt store kvaliteter ved ham, hvilket også har resulteret i, at en god del af hans mål også er blevet sparket ind uden for feltet.

5 hurtige facts om Harry Kane

Her har du fem hurtige facts om den intelligente og målfarlige angriber.

 • Kane er opvokset som Tottenham fan i en familie, der altid har haft en nært tilhold til klubben.
 • Harry Kane underskrev sin første professionelle kontrakt med Spurs i 2010.
 • Harry Kane bar for første gang anførerbindet i Tottenham i 2016/2017 sæsonen.
 • Harry Kane kunne have spillet for det irske landshold på grund af faderens baggrund, men valgte at satse på en karriere på det engelske landshold.
 • Angriberen har tre børn med sin hustru Katie Goodland.
Copyright 2022 - Pilanto Aps