Tottenham trøjer

Tottenham Hotspur F.C. kan dateres helt tilbage til 1882, hvor en gruppe lokale teenagere grundlagde klubben Hotspur FC, opkaldt efter Harry Hotspur, en engelsk ridder fra 1300-tallet. I 1884 skiftede man navn til Tottenham Hotspur, da der var en anden klub, i Wimbledon, der allerede havde valgt navnet Hotspur FC i 1878.

Klubben har hentet trofæet i den bedste engelske række to gange i deres levetid – dog ikke under navnet Premier League. Det er også blevet til både FA Cup titler og europæiske triumfer gennem årene.

I 1899 rykkede man ind på det velkendte White Hart Lane, som klubben havde som hjemmebane i mere end 100 år, før man skiftede det gamle stadion ud med det nye Tottenham Hotspur Stadium.

Klubben er bl.a. en del af The North London Derby mod rivalerne fra Arsenal, og kan man bare ende over den anden klub i Premier League, er sæsonen godkendt. Det betyder ikke så meget, hvor højt man ender – bare man ender over Arsenal.

Se udvalget af Tottenham Hotspur trøjer her.

Tottenham Hotspur trøjen gennem tiden

Der gik mere end 15 år, før klubben endelig besluttede sig for fast at optræde i den hvide trøje med de navy blå shorts til, der også er deres uniform i dag.

En af de første kampdragter var egentlig blå og hvid, som klubben havde hentet inspiration fra hos Blackburn Rovers. Historien er, at holdet droppede nogle af deres egne kampe for at tage til pokalfinale med Blackburn Rovers, som var en af landets første professionelle klubber. Hotspur spillerne var så begejstret for Blackburn, at de ville have de samme trøjer som The Rovers.

Herefter nåede man både forbi røde og orange/brune trøjer, før man i 1898 endelig satte sig fast på den hvide trøje med de blå bukser til. Enkelte gange har denne hvide trøje været kombineret med gule detaljer – fx gule strømper (1971), eller gule streger på trøjen (2009 og 2014).

Store spillere i Tottenham Hotspur

Selvom klubben aldrig har vundet Premier League, betyder det ikke, at der ikke har været store spillere gennem dørene på White Hart Lane / Tottenham Hotspur Stadium. Vi finder bl.a. spillere som Heung-min Son, Harry Kane, Gareth Bale, Robbie Keane,  Jimmy Greaves, Gary Lineker, Hugo Lloris, Ledley King, Paul Gascoigne, Jurgen Klinsmann, Teddy Sheringham, Glenn Hoddle, Jermain Defoe og Rafael van der Vaart.

Få danskere har optrådt for Tottenham – herunder bl.a. Christian Eriksen, Pierre-Emil Højbjerg og Allan Nielsen.

Viser alle 96 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps