Raheem Sterling

Allerede i en tidlig alder var Raheem Sterling en af de absolut bedste spillere i England. Når du som 27-årig allerede har klubber som Liverpool, Manchester City og Chelsea på dit CV, ved du, at du virkelig har et utroligt topniveau som fodboldspiller. Og det endda stadig med mange år tilbage af sin fodboldkarriere, hvor han kan nå at drive det til endnu mere.

Her kan du komme en anelse tættere på den engelske superstjerne, der hurtigt slog sit navn fast på den helt store scene, men som i den grad også har skulle arbejde for den succes, han har opnået i en relativ tidlig alder. Her er der ikke tale om en fodboldspiller, der er kommet sovende til det.

Fødslen på Jamaica og turen til England

Raheem Shaquille Sterling blev født d. 8 december 1994 i Kingston på Jamaica. Hans far blev dræbt, da Raheem var bare to år gammel, og han er derfor opfostret primært af sin mor, den tidligere jamaicanske atlet Nadine Clarke.

I en alder af bare fem år flyttede den lille familie til England i 1999, og kort tid efter startede Raheem Sterling med at spille fodbold i den lille lokale London klub Alpha & Omega. Som 10-årig foretog han sit første rigtige skifte, da han byttede amatørklubben ud med Queens Park Rangers, og inden længe var der bud efter den lynhurtige kantspiller fra mange af de helt store klubber i engelsk fodbold.

Klubber som Arsenal, Chelsea og Fulham have øje på den hurtige spiller, men på opfordring af moderen, med chancen for at komme væk fra det hårde miljø, Raheem var en del af i Londons undergrund, valgte han en klub væk fra den barske omgangskreds, så han kunne fokusere på at spille fodbold og ikke på at lave ballade.

Fra det barske London til en professionel karriere i Liverpool

Da klubber som Liverpool og Manchester City også havde interesse i at hive den offensive tekniker til sig, lyttede Raheem til sin moders opfordring og tog skiftet nordpå til storklubben Liverpool i 2010, som blev Sterlings alvorlige skridt op i engelsk fodbold. Nok var Queens Park Rangers en større traditionsklub i England, men Liverpool var en helt anden boldgade, og nu galt det om at spille sig på holdet i toppen af verdens måske bedste liga.

Herfra skulle der dog to års hårdt arbejde på ungdomsholdene til, før Sterling var klar til at debutere på Premier League mandskabet. Debuten fik han d. 24 marts 2012 som bare 17-årig i en kamp mod Wigan.

Under sit ophold i Liverpool kom han til at spille sammen med mange store spillere. Han var blandt andet tæt på at genvinde Premier League titlen i 2013/2014 sæsonen, hvor han var en del af verdens måske farligste angreb sammen med kollegerne Daniel Sturridge og Luis Suarez. Philippe Coutinho og Daniel Agger var blandt andet også med på holdet i denne sæson.

Find din helt nye Liverpool trøje med det samme.

Det blev dog aldrig til noget Premier League trofæ for Sterling i sin tid i Liverpool, og efter uenigheder med klubben, skiftede han i 2015 Liverpool ud med den blå del af Manchester, da han skiftede til Manchester City. Selvom mange husker Sterling fra hans tid i Liverpool, hvor han nåede at spille 129 kampe og score 23 mål, nåede han markant mere under sin tid i Manchester City. Efter skiftet for 44 millioner pund endte han med at spille 339 kampe og score 131 gange i den lyseblå trøje. Her blev han en del af Pep Guardiolas mesterhold, der også inkluderede stjernespillere som Sergio Agüero, David Silva, Kevin De Bruyne og mange, mange flere.

Du kan finde din Manchester City trøje her.

Efter hele syv år i Manchester City var konkurrencen om pladserne i startopstillingen blevet for hård i storklubben, og da Chelsea stod klar med et bud og en kontrakt til den engelske hurtigløber, slog både City og Sterling til. 47,5 millioner pund blev sendt til Manchester, og Sterling kunne debutere for sin nye klub d. 6 august 2022.

Find din egen Chelsea trøje her.

Trofæer vundet i sin klubkarriere

Raheem Sterling har vundet ganske mange pokaler i sin karriere. Det pudsige er dog, at alle sammen er kommet under opholdet i Manchester City, hvor Sterling var en stor del af at vinde alle de trofæer, klubben ragede til sig i de år, han var i klubben. Herunder kan du se et overblik over de pokaler, som Raheem har vundet gennem sin klubkarriere.

Manchester City

  • Premier League – 2018, 2019, 2021, 2022
  • Engelske FA Cup – 2019
  • Engelske League Cup – 2016, 2018, 2019, 2020, 2021
  • Engelske Super Cup – 2019, 2020

Raheem Sterling på landsholdet

Raheem Sterling fik ikke kun debut for Liverpool som 17-årig. Med 17 år, 11 måneder og 6 dage bag sig kunne han trække i den hvide nationaldragt for første gang d. 14 november 2012, i en venskabskamp mod Sverige, der dog nok desværre ikke blev husket for Sterlings debut, men derimod for Zlatan Ibrahimovics vanvittige scoring på et saksespark langt ude for feltet.

Siden har Sterling spillet mange kampe for det engelske landshold, hvor han blandt andet har deltaget i VM 2014, 2018 og 2022 samt EM 2016 og 2021.

Du kan finde din nye engelske landsholdstrøje her.

Spillestil

Raheem Sterling er nok mest af alt kendt for sin løbestil, sin fart og sin teknik. Han er ikke en fysisk stærk spiller, men med sin primære position som kantspiller, har han også primært levet af sine lynhurtige bevægelser og sine finurlige driblinger, der med tiden har skabt mange chancer for ham selv eller for sine medspillere.

Sterling har passet perfekt ind på et teknisk dygtigt og hurtigt spillende hold, hvor bolden ofte blive spillet helt ind i feltet, før der skal afsluttes. Det var også en af grundene til, at han var så succesfuld i sin Manchester City karriere, som han var.

5 hurtige facts om Sterling

  • På grund af udfordringer i skolen, brugte Sterling tre år af sin skolegang på specialskolen Vernon House i London.
  • Sterling vandt en Golden Boy award i 2014.
  • Raheem Sterling har tre børn.
  • Han er gift med Paige Milian.
  • Sterling har flere tatoveringer – blandt andet af et gevær på sin læg til minde om drabet på hans far.
Copyright 2022 - Pilanto Aps