Andreas Skov Olsen

Den unge kantspiller Andreas Skov Olsen går uden tvivl en stor fodboldkarriere i møde. Allerede i en ung alder har han spillet med på øverste hylde i både klubfodbold og på landsholdet, og den teknisk stærke kantspiller har allerede været med til at vinde flere trofæer i sin, for nu, relativt korte karriere.

Her kommer vi til at zoome ind på Andreas Skov Olsen, så du kan lære ham bedre at kende, og måske endda finde din egen trøje med Skov Olsen på ryggen.

Opvækst og ungdomsfodbold

Andreas Skov Olsen er født i Hillerød d. 29. december 1999. Allerede i en tidlig alder begyndte han at spille fodbold i den lokale klub Alsønderup Idrætsforening, men som bare 12-årig tog han det store skridt at skifte til FC Nordsjælland med håbet om en dag at debutere på førsteholdet i Superligaen.

Find selv din helt egen FC Nordsjælland trøje her.

Som bare 17-årig gik denne drøm så i opfyldelse. Under Kasper Hjulmands ledelse fik Skov Olsen debut i en 3-2 sejr mod Brøndby i juli 2017, og i de efterfølgende to sæsoner brændte han Superligaen af ved bl.a. at score mere end 20 mål i små 40 kampe.

Skov Olsen imponerede alt og alle omkring sig, og pludselig var han et varmt navn i flere udenlandske klubber.

Springet til Europa

Dette talent kunne ikke gå de udenlandske klubbers næser forbi, så det kom ikke som den store overraskelse, da Bologna i sommeren 2019 lagde 6 mio. euro på bordet for det unge stortalent.

Efter tre år med i Bologna havde Skov Olsen fået 71 kampe og i gennemsnit kun spillet omkring en halv time pr. optræden. Han scorede ikke nær så mange mål i Italien – faktisk kun tre mål i de tre år, han var der, så efter at have givet Serie A et raskt forsøg, skiftede Skov Olsen til Club Brügge i januar 2022 i håbet om at antænde karrieren igen. Her kom han hurtigt tilbage på måltavlen, og pludselig nettede han og lagde op til mål på ny.

Trofæer vundet i klubkarrieren

På trods af at Skov Olsen endnu ikke har mange somre bag sig, har han stadig vundet sine første trofæer i karrieren. Herunder kan du se et overblik over de pokaler, han har været med til at løfte med sine hold.

Club Brügge

  • Belgiske mesterskab – 2021/2022
  • Belgiske Super Cup – 2022/2023

Andreas Skov Olsen på landsholdet

Ligesom Andreas Skov Olsen fik debut under Kasper Hjulmand i FC Nordsjælland, var det også Hjulmand, der skulle give Skov Olsen sin debut på det danske A-landshold. Den unge kantspiller var dog lige forbi U18, U19 og U21 landsholdende først, men d. 7. oktober 2020 kunne han debutere på A-landsholdet i en sejrrig 4-0 venskabskamp mod Færøerne.

Siden sin debut har Hjulmand virkelig sat pris på Skov Olsen i sin landsholdstrup, og kantspilleren har bl.a. været med til at repræsentere Danmark ved både EM 2020 (2021) og VM i Qatar 2022.

Se udvalget af danske landsholdstrøjer her.

5 hurtige facts om Andreas Skov Olsen

  • Andreas Skov Olsen scorede et mål og lagde op til to i sin landsholdsdebut mod Færøerne. 
  • Andreas Skov Olsen har aldrig fået et rødt kort i sin karriere.
  • Andreas Skov Olsen danner par med Olivia Poppe.
  • Da Andreas Skov Olsen scorede ti mål på en enkelt sæson i Superligaen, blev han på det tidspunkt den yngste i ligaens historie til at sætte den rekord.
  • Det er ikke den eneste rekord, Skov Olsen har sat i sin karriere. I Club Brügge satte Olsen også rekord for flest involveringer i mål for en spillers første fire kampe i klubben.
Copyright 2022 - Pilanto Aps