Rangers fodboldtrøjer

I Glasgow finder man hovedsageligt to fodboldklubber – nemlig Celtic og Rangers. Her kigger vi nærmere på den blå del af byen, hvor fodboldklubben blev stiftet helt tilbage i 1872 af fire teenagedrenge. Glasgow Rangers har hjemmebane på Ibrox Stadium, hvilket  de har haft siden åbningen i 1929.

Derudover er klubben en del af verdens måske mest intense rivalisering, nemlig Old Firm med naboerne fra Celtic, og af de to har Rangers fortsat rekorden som den klub, der har vundet det skotske mesterskab flest gange.

I nyere tid har Rangers dog haft sine udfordringer. I 2011/2012 sæsonen blev klubben sat under administration, hvilket havde den konsekvens, at de blev smidt ud af den bedste skotske række og måtte kæmpe sig hele vejen op igen fra den fjerdebedste række i landet. Det formåede de naturligvis, og i dag spiller de igen med om mesterskabet i Skotland.

Se det store udvalg af Rangers trøjer her.

Rangers trøjen gennem tiden

Glasgow Rangers er kendte for at spille i deres kongeblå trøjer, hvilket de stort set har gjort altid. Der er enkelte billeder af trøjer fra 1800-tallet, hvor de blandt andet ses i hvide trøje med blåt logo på brystet.

På mange af trøjerne kan der findes enten røde eller hvide detaljer på, men hovedsageligt er trøjen kongeblå.

Det har siden 2020 været Castore, der har været sponsor på trøjen.

Store spillere i Glasgow Rangers

Det er den stadigt aktive Allan McGregor, der har rekorden for flest kampe i Rangers trøjen, nemlig over 450 af slagsen. Derefter følger profiler som James Tavernier og Steven Davis, der også stadig er at finde i Rangers trøjen.

Af andre store navne kan vi bl.a. nævne Giovanni van Bronckhorst, Alan Hutton, Tore André Flo, Duncan Ferguson, Paul Gascoigne, Gennaro Gattuso, Mikel Arteta, Barry Ferguson, Ryan Kent, Lorenzo Amoruso og Ben Davies, der alle har spillet i Glasgow Rangers.

Mere end ti danskere har også spillet i den kongeblå trøje. Herunder bl.a. Peter Løvenkrands, Jesper Christiansen, Brian Laudrup og Jan Bertram.

Viser alle 5 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps