Jannik Vestergaard

Den næsten to meter høje Jannik Vestergaard har i næsten ti år været en af de bedste danske forsvarsspillere. I en tidlig alder blev han en del af det øverste lag inden for professionel fodbold, og han har i sin karriere spillet for og mod nogle af de helt store klubber inden for både tysk og engelsk fodbold. Derudover har han været en trofast holdkammerat på det danske landshold, hvor han ofte har stået til rådighed og hjulpet Danmark til store sejre.

Her zoomer vi lidt ind på den hovedstødsstærke forsvarsspiller, der i en tidlig alder sigtede stort ved at skifte til udlandet.

Opvækst og ungdomsfodbold – Opdaget af tyske scouts i Brøndby

Jannik Vestergaard er født d. 3. august 1992 i København. Her brugte han sine første år som fodboldspiller for lokale klubber som BK Vestia, BK Frem og KB. Efter at være sprunget rundt fra klub til klub, fandt han den seriøse vej som fodboldspiller i Brøndby, hvor han blev en del af ungdomsafdelingen.

Her imponerede han sine trænere med sin stærke fysik, og det tog ikke lang tid, før andre klubber begyndte at få øjnene op for den brølstærke midterforsvarer. Det var særligt scouts fra tyske TSG 1899 Hoffenheim, der havde et godt øje til Vestergaard, og efter en testkamp mellem de to klubbers ungdomshold, stod Hoffenheim klar med en kontrakt til Vestergaard, og han kunne dermed tage sine første spæde skridt ud i Europa.

Springet til Europa – Fra Bundesliga til Premier League

Hoffenheims talentspejdere havde først set Jannik Vestergaard i en kamp mod KB, hvor de blev imponeret over ham. Efter Brøndbys kamp mod netop Hoffenheim var de ikke i tvivl, og Jannik Vestergaard kunne i sommeren 2010 kalde sig Hoffenheim spiller.

Jannik brugte det første år på klubbens andethold, men d. 16. april 2011 kunne han glæde sig over sin debut i Bundesligaen for sin nye arbejdsgiver. I sine fem år for klubben nåede han at spille mere end 70 kampe for førsteholdet. 

Se udvalget af Hoffenheim trøjer her.

Men i 2015 var det på tide at tage et skridt op, og da Werder Bremen stod klar med en kontrakt, slog Vestergaard til. Prisen: 13,4 millioner kroner. På halvanden sæson spillede Vestergaard mere end 45 kampe for Bremen klubben, og pludselig blev Vestergaard-navnet brandvarmt hos de konkurrerende Bundesliga klubber.

Så varmt, at Borussia Mönchengladbach lagde 89 mio. kroner på bordet for Vestergaard i 2016. Her blev han igen fast mand i truppen, og hans styrke og karakter var ikke til at tage fejl af.

Efter otte år i Bundesligaen, var Jannik derfor mere end klar til at tørne ud i Premier League, og han takkede derfor ja, da Southampton smed 185 mio. kroner efter danskeren i 2018. I 2021 gjorde han Kasper Schmeichel selskab i Leicester City, hvor det dog aldrig rigtig er blevet til en fast plads i startopstillingen.

Få din egen klubtrøje fra Premier League nu.

Jannik Vestergaard i rødt og hvidt

Jannik Vestergaard kom først under DBU’s vinger på U18 landsholdet, hvor han fik debut d. 26. april 2010. Selvom han har kampe for både U18, U19 og U20 landsholdet, var det på U21 landsholdet, han for alvor fik spilletid, efter at han debuterede under Morten Wieghorst i 2011. 28 kampe blev det til for U21 landsholdet, og så var Vestergaard ellers klar til at tage det spring op på A-landsholdet.

Debuten for A-landsholdet kom d. 14. august 2013, da Vestergaard blev skiftet på banen efter 64 minutter i en venskabskamp mod Polen. Dermed blev Vestergaard også en af de få danske landsholdsspillere, der både nåede at spille under Morten Olsen, Åge Hareide og Kasper Hjulmand.

Vestergaard har blandt andet været med til slutrunderne VM i 2018 i Rusland og EM 2020 (2021).

Find din egen danske landsholdstrøje lige her.

5 hurtige facts om Jannik Vestergaard

  • Jannik Vestergaard kunne have valgt at stille sig til rådighed for det tyske landshold, da hans mor er af tysk oprindelse.
  • Jannik Vestergaard er lige under to meter høj – han måler 1,99 meter.
  • Jannik Vestergaard har scoret to mål for det danske A-landshold – mod hhv. Sverige og Holland.
  • Jannik Vestergaard har kun modtaget et enkelt rødt kort i sin klubkarriere. Det fik han i sin tid i Southampton.
  • Jannik Vestergaard har været med til at spille Champions League for Borussia Mönchengladbach.
Copyright 2022 - Pilanto Aps