Southampton trøjer

Beliggende i det sydlige England, mellem byer som Portsmouth, Bournemouth og Brighton og Hove, finder vi klubben Southampton F.C. The Saints klubben stammer helt tilbage fra 1885, hvor den blev grundlagt af The Young Men’s Association of St. Mary’s Church. Først i 1894 med optagelsen i Souther League skiftede man navnet til Southampton St Mary’s FC, og få år senere droppede man St Mary’s fra navnet, så klubben bare hed Southampton F.C.

Klubbens bedste resultat i den hjemlige liga var en 2. plads i den Engelske 1. Division i 1983/1984. Derudover har man en FA Cup triumf fra 1976, som betyder meget for klubbens historie.

I over 100 år spillede klubben på stadionet The Dell, men rykkede i 2001 over på det nyere St Mary’s Stadium, hvor Southampton har spillet siden.

Se udvalget af Southampton trøjer her.

Southampton trøjen gennem tiden

Siden den første trøje til klubben blev lavet i 1885, har den røde farve altid været en del af klubbens kampdragt. I 1896 gik man over til det stribede design, vi kender dem for at spille i, i dag.

Op til 1950 kombinerede man den røde og hvide trøje med navy blå shorts, men fra 1950 og frem valgte man i stedet sorte shorts til kampdragten. Og med undtagelse af få sæsoner (hvide shorts i 2010, røde shorts i 2012-2014) har de sorte shorts været fast tilbagevendende.

Store Southampton spillere

Southampton har i mange år været gode til at udvikle talenter, og derfor er der rigtig mange store navne, der i deres tidlige dage har været en tur forbi akademiet i den sydlige del af England.

Store navne som bl.a. Virgil van Dijk, Gareth Bale, Dejan Lovren, Sadio Mané, Luke Shaw, Morgan Schneiderlin, Adam Lallana, Danny Ings, Calum Chambers, Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Peter Crouch og Nathaniel Clyne har været forbi klubben gennem tiden.

Af danskere har vi bl.a. haft Jannik Vestergaard, Pierre-Emil Højbjerg og Peter Madsen i klubben.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps