Thomas Delaney

Thomas Delaney har længe været et af de mest sikre valg på holdkortet, når der skal findes midtbanespillere til det danske landshold. Også på sine klubhold har Delaney længe været vant til at starte inde, og hans store talent har bragt ham forbi nogle af de største adresser både i- og uden for Danmark.

Her dykker vi længere ned i Thomas Delaneys tid i ungdomsfodbold, springet til Europa og hans tid på det danske landshold. Glæd dig til at lære Delaney bedre at kende.

Opvækst og ungdomsfodbold

Thomas Joseph Delaney er født d. 3. september 1991 på Frederiksberg. Med opvæksten i hovedstaden var det nærliggende for Delaney at starte for KB, og allerede i sin tidlige barndom sprang han i fodboldstøvlerne for første gang. I 2009 tog han så skridtet til FC København, hvor han i de efterfølgende syv år spillede sig op til at være en vigtig brik på et dominerende FCK hold.

Thomas Delaneys position er på den centrale midtbane, og i sin tid i FCK var man med til at hjælpe klubben til stor succes – bl.a. som anfører for holdet. I 2017 kom tidspunktet, hvor Delaney havde vokset sig for stor til den danske Superliga, og udlandet var ivrige efter at skrive kontrakt med den dynamiske midtbanemand.

Du kan også finde din helt egen FCK trøje lige her.

Skiftet til Bundesligaen – og en tur til Spanien

Delaneys evner og lederegenskaber på banen var ikke gået mange klubbers næse forbi. Og i Tyskland var storklubben Werder Bremen klar til at tilbyde en kontrakt til Delaney, hvilket resulterede i et skifte til Bundesligaen for to millioner euro i januar måned 2017.

Her nåede danskeren dog ikke meget mere end halvanden sæson, før tiden var inde til at tage endnu et skridt op i karrieren. Der var større adresser i den tyske Bundesliga, og traditionsklubben Borussia Dortmund stod klar med en stor pose penge for at hente Delaney fra Bremen.

Få din egen Dortmund trøje nu.

Her fik Delaney stor succes, og der var nok mange Dortmund fans, der gerne havde set ham fortsætte i klubben i mere end de tre år, det blev til. For i august 2021 drog midtbanespilleren sydpå, nærmere betegnet La Liga og Sevilla, hvor han bl.a. senere blev holdkammerater med Kasper Dolberg.

Du kan se udvalget af Sevilla trøjer her.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Thomas Delaney er en af de danske fodboldstjerner, der om nogen også har formået at få succes på de hold, han har været hos. Det er blevet til en række pokaler i hans personlige pokalskab, og herunder kan du se et overblik over det metal, han har vundet i sin karriere.

FC København

  • Superliga – 2009/2010, 2010/2011, 2012/2013, 2015/2016, 2016/2017
  • Danske pokalturnering – 2008/2009, 2011/2012, 2014/2015, 2015/2016

Borussia Dortmund

  • Tyske Super Cup – 2019/2020
  • DFB Pokal – 2020/2021

Thomas Delaney på landsholdet

Som 17-årig fik Thomas Delaney første gang æren af at optræde i de røde og hvide farver for det danske landshold. Det skete på U18 landsholdet i oktober 2008, og vejen til en fast plads på A-landsholdet var lagt. 

Herefter fulgte en række optrædener for både U19, U20 og U21 landsholdene, inden Morten Olsen valgte at give Thomas Delaney debut på A-landsholdet d. 15. oktober 2013. En herlig 6-0 sejr mod malta i VM-kvalifikationen, hvor Delaney fik alle 90 minutter på venstre back.

Siden da er det blevet til mere end 70 kampe og 6 mål for Thomas Delaney, der blandt andet har repræsenteret de danske farver til VM 2018 og EM 2020 (2021).

Du kan selv få dig en dansk landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Thomas Delaney

  • Thomas Delaney kunne glæde sig over at score sit første mål på landsholdet i en VM-kval kamp mod Polen d. 1. september 2017.
  • Thomas Delaney har kun modtaget marchordre to gange i sin karriere. Begge røde kort er kommet under sin tid i Sevilla.
  • Thomas Delaney er gift med Michelle Lindemann Delaney. De blev gift i 2020 og har sammen et barn.
  • Thomas hedder Joseph til mellemnavn, og det er et navn, han har fået efter sin irske oldefar.
  • Thomas Delaney har spillet i Champions League for tre forskellige klubber – FC København, Borussia Dortmund og Sevilla.
Copyright 2022 - Pilanto Aps