Borussia Dortmund trøjer

En af de største magtfaktorer i tysk fodbold må uden tvivl være Borussia Dortmund. Klubben, der i al sin korrekthed mere præcist hedder Ballspielverein Borussia 09 e. V. Dortmund, har mere end 100 år på bagen, og blev i tidernes morgen skabt som en oprørsklub mod den katolsk-støttet fodboldklub i byen. I 1909 blev klubben grundlagt, og i dag er det en af de tyske fodboldklubber, der har spillet flest sæsoner i Bundesligaen, sammen med bl.a. Werder Bremen og Bayern München.

Klubben har løftet masser af trofæer i sin levetid, men har desværre i mange år stået lidt i skyggen af de føromtalte rivaler fra den sydlige del af Tyskland. Dog kan man i klubben være utroligt stolte over sit arbejde med talenter, og de fortsætter stadig med at give Bayern München kamp til stregen.

Se udvalget af Borussia Dortmund trøjer her.

Borussia Dortmund trøjer gennem tiden

Ligesom mange andre klubber i den tyske liga, startede Borussia Dortmund også ud med at spille i blå og hvide farver. I 1913 gik man dog over til de sorte og gule striber, der siden har dannet grund for de trøjer, klubben har optrådt i.

Gennem tiden har trøjen naturligvis skiftet designs mange gange, og løbende har der været store sponsorer bag som bl.a. Nike, Adidas, Kappa og Puma. De sorte og gule hvepselignende farver har gjort trøjen ikonisk, og det er let at spotte en Dortmund trøje fra lang afstand.

Store Borussia Dortmund spillere

Da Dortmund i mange år har været en del af toppen af Bundesligaen, er der også mange store navne at finde i klubbens historie. Blandt nogle af ikonerne er Michael Zorc, der har rekorden med 572 kampe for klubben, samt spillere som Mats Hummels, Roman Weidenfeller, Lukasz Piszczek, Marco reus, Dedê, Stefan Reuter, Lars Ricken, Ousmane Dembélé, Sébastian Haller, Karim Adeyemi, Henrikh Mkhitaryan, Erling Haaland, Jadon Sancho, Robert Lewandowski, Mario Götze og Ilkay Gündogan.

Danske spillere har også banet sig vej til startopstillingen hos Dortmund, herunder bl.a. Thomas Delaney, Niclas Jensen, Flemming Povlsen, Jacob Bruun Larsen og Mark Strudal.

Viser alle 25 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps