Victor Nelsson

Victor Nelsson er på kort tid gået fra at være en solid forsvarsspiller på FC Nordsjællands Superligahold til at være en af de mest spændende og mest eftertragtede forsvarsspillere i Europa. På rekordtid har den unge forsvarsklippe fået luft under vingerne, og det varer nok ikke længe, før vi ser ham i en af de fire-fem største ligaer i Europa.

Her zoomer vi helt ind på den unge forsvarsspiller, så du kan lære ham lidt bedre at kende.

Opvækst og ungdomsfodbold i Nordsjælland

Victor Nelsson er født den 14. oktober 1998 i Hornbæk. Det var også i hans fødeby, at han første gang kom på græs med et par fodboldstøvler på, da han allerede som 4-årig startede i sin lokale klub Hornbæk IF. 

Som 12-årig blev han og forældrene kontaktet af talentspejdere fra FC Nordsjælland, der gerne vil have Victor ind på ungdomsholdene i klubben. Det blev en realitet, og Nelsson endte med at bruge hele ni år i klubben. Det var her, han for alvor fik sin fodboldopdragelse, og det var tiden i FC Nordsjælland, der var med til at forme ham som den stærke forsvarsspiller, vi kender ham som i dag.

Se udvalget af FC Nordsjælland trøjer her.

I den største handel mellem to danske klubber nogensinde skiftede Victor Nelsson i 2019 til FC København. Prisen lød på et sted i omegnen af 26 mio. kroner. Det skulle dog hurtigt vise sig at være en rigtig god investering for FC København.

Få din egen FC København trøje her.

Fra København og videre til udlandet

Victor Nelsson nåede at spille 98 kampe for FC Nordsjælland og 87 kampe for FC København, inden han skrev under på sin første kontrakt med en udenlandsk klub. Hele 52 mio. kroner skulle Galatasaray lægge på bordet for at købe forsvarsspilleren fri fra løverne, som fik en rigtig god fortjeneste på deres køb af forsvarsspilleren i FC Nordsjælland.

Så den 11. august 2021 landede Victor Nelsson i Tyrkiet, klar til at tørne ud for sin nye arbejdsgiver. Og formen har kun været opadgående for Nelsson, der fik stort set fuld spilletid i sin første sæson i klubben. Rygterne siger, at Galatasaray vil have mindst 150 mio. kroner for Nelsson, hvis han skal sendes videre – og mon ikke en af de store klubber nok skal finde det på et tidspunkt?

Se udvalget af tyrkiske klubtrøjer lige her.

Trofæer vundet i klubkarriere

Herunder kan du se et overblik over de trofæer, Victor Nelsson har vundet i sin klubkarriere.

FC København

  • Superliga – 2021/2022

Victor Nelsson på det danske landshold

Som 17-årig fik Victor Nelsson debut på det danske U18 landshold, og senere fulgte kampe på både U19 og U21 landsholdet, inden han d. 11. november 2020 kunne tørne ud for det danske A-landshold. Debuten kom i en 2-0 sejr over Sverige i en venskabskamp. 

Victor Nelsson ligner et stærkt bud på en spiller, der på sigt skal overtage pladsen for en spiller som Simon Kjær på det danske landshold, når Kjær engang stopper. Nelsson har blandt andet været med til at repræsentere Danmark ved VM 2022.

Se udvalget af de danske landsholdstrøjer her.

5 hurtige facts om Victor Nelsson

  • Victor Nelsson fik sin landsholdsdebut under vikaren Ebbe Sand, da Kasper Hjulmand på daværende tidspunkt var i corona isolation.
  • Victor Nelsson har stadig sit første landsholdsmål til gode.
  • Victor Nelsson scorede sit første mål for Galatasaray i en 3-2 sejr mod Goztepe i 21/22 sæsonen.
  • Privat danner Victor Nelsson par med Sofie Bach Christiansen.
  • Victor Nelsson er et stort hit hos tilhængerne i Galatasaray. Det blev blandt andet vist, da Galatasaray tilhængere mødte op foran landsholdets hotel i Danmark og hyldede Victor Nelsson inden afgang til VM 2022 slutrunden.
Copyright 2022 - Pilanto Aps